20.07.2024.

20:45

Foto: EPA

Sport

Strateg TSC-a: Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu i osvojimo više bodova nego prošle sezone!

Ekipa iz Bačke Topole sutra na svom terenu dočekuje IMT (19.30, Arena premijum 2), u okviru meča prvog kola Superlige Srbije. Tamo gde je prošle godine srpski stručnjak Žarko Lazetić stao sa ekipom, pokušaće ove sezone da nastavi novi šef stručnog štaba TSC-a, Dean Kalafurić.

On je na konferenciji za medije uoči meča istakao ambicije za predstojeću sezonu, sa željom da već sutra na tabeli domaćeg prvenstva upišu tri boda. 

- Odradili smo zacrtani program koji je već bio pripremljen. Pokušao sam da se, sa saradnicima sa kojima sam došao u klub, što bolje prilagodim i da koliko je to moguće, prislonim svoj stil igre i svoju ideju na ekipu. Mislim da smo dobrim delom uspeli u tome, odradili smo planirano i izbegli ozbiljnije povrede igrača, osim one teže Andreja Petrovića. Manje probleme ima i Maki Banjak, koji trenutno ne trenira i na njega ne računamo u nedelju, ali Saša Jovanović i Miloš Pantović su u treninzima i konkurišu za utakmicu - istakao je kormilar TSC-a.

"Traktoristi" su tokom leta značajno promenili igrački kadar ali i stručni štab, što bi moglo predstavljati problem za hrvatskog stratega, jer nedovoljno poznaje rivale, kao i njihovu taktiku. 

- Kao domaćini želimo da nametnemo svoj stil igre i da utakmicu što je ranije moguće usmerimo na svoj mlin. Želimo da se ponovo plasiramo u Evropu, daćemo sve od sebe da tamo ostvarimo neku pobedu i osvojimo više bodova nego prošle sezone - zaključio je Klafurić.

Informer

Detalj sa meča TSC - Zvezda od prošle sezone

Golman kluba iz Bačke Topole, Veljko Ilić, nada se uspešnoj sezoni i visokom plasmanu.

- Na svakoj utakmici smo odradili sve što je od nas traženo. U početku smo se uklapali sa novim igračima koji su došli u ekipu i bilo je malo poteškoća dok nismo uhvatili ko kako igra, ali u poslednje dve utakmice smo se namestili i pokazali kako treba da izgledamo u prvenstvu - izjavio je Ilić.

Poput trenera, i Ilić smatra da će im jedna od prepreka biti "renovirana" ekipa kluba sa Novog Beograda, ali se nada da će uprkos tome uspeti da trijumfuju.

- Svaki početak sezone je težak i prva utakmica je uvek zahtevna. Ekipe su dosta promenile igrački kadar i za sada ne znamo mnogo o njima, zato se spremamo na svoj način i sigurno je da bi nam pobeda u na početku dosta značila za nastavak sezone - podvukao je golman.