20.07.2024.

23:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

Verovali ili ne - Mbape nije najplaćeniji fudbaler u Španiji!

Mesecima se čekalo ozvaničenje posla i dolazak Kilijana Mbapea u Real Madrid. Nakon sage koja je trajala više od godinu dana Francuz je zvanično promovisan na "Santijago Bernabeu" stadionu. On je stavio paraf na petogodišnji ugovor sa "blankosima" i u španskoj prestonici imaće, očekivalno, ogromnu platu. 

Budući da Real nije morao da plati obeštećenje Pariz Sen Žermenu, Mbape je skupo naplatio i svoj besplatan potpis za "blankose". Navodno, na račun je stiglo 100.000.000 evra, dok će godišnja plata u narednih pet sezona iznositi bruto 31.200.000 evra, prenosi portal "90min". Istina, daleko više novca Francuz je zarađivao u PSŽ-u, ali samo zbog činjenice da je sa upravom kluba mogao kako je hteo. 

Tokom prethodne dve godine Mbape ja na "Parku Prinčeva" zaradio skoro 200.000.000 evra budući da je imao prava na novac od reklama, prodatih dresova, ulaznica... Svega. U Realu takav luksuz neće imati, ali budući na zarađeno do sada i nije mu potrebno. 

Informer

 

Kada je postala poznata godišnja plata Kilijana Mbapea usledio je - šok, pre svega zbog činjenice da Francuz nije najplaćeniji igrač u Primeri. Istina, u Realu jeste, ali su mnogi očekivali da mu ni u Španiji neće biti ravnog. No, situacija je drastično drugačija budući da najviše novca troši Barselona. 
Katalonci na svom platnom spisku imaju dva najskuplja fudbalera u  Španiji - Roberta Levandovskog i Frenki de Jonga. Poljak na godišnjem nivou zarađuje oko 33.500.000 evra bruto, dok je Holanđanin najplaćeniji sa platom od 37.500.000 evropskih novčanica. 

Četvrti najplaćeniji igrač u Španiji je Vinisijus Žunior koji zarađuje 28.800.000 evra bruto, isto toliko za godinu dana među stativama Atletiko Madrida dobije i Jan Oblak.