20.07.2024.

21:28

Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Sport

Počeli problemi u Kataloniji... Jamal traži veću platu od Barselone!

Dočekao je Lamin Jamal 17. rođendan u Nemačkoj spremajući se za finale Evropskog prvenstva. Dan kasnije sa svojom Španijom postao je šampion Starog kontinenta, pokupio nagradu za najboljeg mladog igrača i najlepši gol turnira, a tokom kontinentalne smotre oborio je brojne rekorde, pre svega zbog malog broja godina. 

Po povratku u Španiju postalo je jasno da će Jamal postati zaštitno lice Barselone. Klub iz Katalonije prihvatio je njegov predlog da promeni broj na dresu, a sada je na "Nou Kamp" stiglao novi zahtev od agenta - Žorža Mendeša. Naime, Portugalac zahteva da Barselona koriguje određene detalje u ugovoru sa Jamalom i da jedan od najboljih mladih igrača dobije povišicu. 

Ništa neočekivano budući da je Jamal dobrim igrama na Evropskom prvenstvu oduševio čitav svet. Barselona je "zaštićena" budući da Jamal ima dugoročan ugovor sa klubom, ali bi potencijalno odbijanje Mendešovog zahteva moglo da pokvari situaciju na "Nou Kampu". 

Informer

 

Katalonski "Sport" javlja da Mendeš smatra da njegov štićenik - Jamal, nema platu shodnu svom kvalitetu, odnosno, da je nakon Evropskog prvenstva zaslužio povišicu. Kolika bi povišica zadovoljila mladog fudbalera još uvek nije poznato, ali nema naznaka da će Barselona pristati na tako nešto. 

Ipak, ukoliko Jamal ne dobije veću platu izvesno je da će pregovori oko novog ugovora biti prekinuti. Aktuelni traje do 2026. godine... Sve je na Barseloni.