20.07.2024.

22:17

Foto: Starsportphoto©

Sport

OFK se vratio u velikom stilu! "Romantičari" nakon preokreta slavili u Lučanima!

Bezmalo decenija je prošla od kako je jedan od najvećih klubova u Srbiji - OFK Beograd, ispao iz superligaškog društva. "Romantičari" su punih šest godina proveli u trećem rangu takmičenja - Srpskoj ligi Beograd, a onda sa promenom rukovostva stigli su i bolji rezultati. Prošle sezone titula u Prvoj ligi Srbije obezbedila je povratak među elitu, da bi danas nakon devet sezona velikan sa Karaburme odigrao svoj povratnički meč u Superligi. 

Koliko je OFK Beograd falio eliti videlo se večeras u Lučanima budući da su "romantičari" nakon preokreta stigli do pobede - 2:1 (0:0). Mladost je prošle godine bio hit prvenstva, četa Dejana Joksimovića nastavila je u istom ritmu i večeras, ali je žurku u Dragačevu pokvario Aleksandar Kahvić u 86. i 93. minutu utakmice. 

U prvom poluvremenu su mreže mirovale, a onda je situaciju u Lučanima "zakuvao" iskusni štoper Dušan Cvetinović nakon lepe asistencije Aleksandra Pejovića. Morao je Krunić da reaguje izmenama i njegove zamisli su urodile plodom budući da su "romantičari" do kraja meča preko talentovanog Aleksandra Kahvića uspeli da preokrenu rezultat. 

Informer

 

U istom terminu meč prvog kola odigrali su Čukarički i Radnički iz Niša, a "brđani" su u Beogradu slavili rezultatom 2:0 (2:0). Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu pošto su Đorđe Ivanović i Miloš Cvetković uspeli da matiraju večeras sjajnog Dimitrija Stevanovića i obezbede miran drugi deo za svoj tim.