21.07.2024.

10:37

Foto: profimeda

Sport

Samardžić rekao "da" Milanu! Srbin hoće na "San Siro", sada je italijanski gigant na potezu!

Naš reprezentativac je pokazao kvalitet na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, iako nije dobio previše prostora za igru. Po povratu sa kontinentalnog šampionata našao se na radaru mnogih slavnih klubova, a najistaknutiji u želji da ga dovedu jesu "rosoneri". 

Kako javlja dobro informisani Italijan, klub u kojem već igraju srpski fudbaleri Luka Jović i Jan Karlo Simić (mada je sve izvesniji njegov prelazak u Anderleht), već desetak dana pregovara sa vezistom Udinezea, a pregovori idu u odličnom smeru. Samardžić je prihvatio ponudu da ovog prelaznog roka pojača redove ekipe iz Milana, ali se sada čeka na njihov korak kako bi transfer definitivno bio ozvaničen.

Posao i dalje nije blizu realizacije, jer "rosoneri" tek moraju da se dogovore sa ekipom iz Udina oko obeštećenja za 22-godišnjeg fudbalera. Finansijska očekivanja kluba nisu mala, što znači da će italijanski velikan morati da proda jednog od svojih veznih igrača, kako bi budžet za Samardžićev dolazak bio oslobođen.

Ukoliko se odluče na takav korak i ukoliko ovoga puta kao i prethodnih ne bude kočnica sa Lazareve strane, očekuje se da vezista pojača srpsku koloniju u italijanskom gigantu i tako završi transfer sagu koja traje već mesecima unazad. 

Lazar je pre godinu i po dana imao već sve dogovoreno sa Interom, prošao je i medicinske prelgede, ali je sve palo u vodu jer je njegov otac hteo da promeni sadržaj ugovora. Tada je sa agentima, koji su zastupali srpskog igrača, raskinuta saradnja i stariji Samardžić je preuzeo ulogu menadžera.

Ovo je četvrti prelazni rok u kome je srpski as jedan od potencijalnih pojačanja za velike klubove i postalo bi prilično problematično da Lazar još jednom ostane u Udinezeu.