21.07.2024.

11:50

Foto: Reuters

Sport

Dve lopte na terenu, "pogrešan" pas, penal! Bizarna pobeda brazilskog velikana (VIDEO)

Bližio se kraj meča, rezultat je bio 1:1, a domaći crveno-crno su tada uveliko napadali u talasima pokušavajući da dođu do pobede. Igrao se 88. minut kad je s tribinama na teren uletela još jedna lopta, mimo one kojom se igralo, a kad je Everton dobio pas u šesnaestercu gostujućeg tima i nameštao se da šutne, tad je igrač Krisijume Gustavo Bareto šutnuo onu loptu koja je bila višak, njome izbio fudbal iz nogu Evertona i sprečio obećavajući napad.


Sudija Magijelson Lima Barbosa istog časa pokazao je na penal! Pravila fudbalske igre kažu da je postupio ispravno, ali je njegova odluka, budući da je situacija krajnje neuobičajena i nesvakidašnja, izazvala ogromnu polemiku i u Brazilu i širom sveta. Razlog više je što je Gabrijel Barbosa bio siguran izvođač jedanaesterca i doneo je pobedu svom timu. 


Propisi kažu da se direktan slobodan udarac mora izvesti kada igrač "baci predmet u pravcu lopte, na protivnika ili na člana sudijske ekipe". Međutim, mnogi tvrde da je sudija Barbosa pogrešio što nije prekinuo utakmicu istog časa kad je druga lopta ubačena na teren, bez obzira što u datom trenutku i u narednih nekoliko sekundi nije direktno uticala na aktere meča i razvoj igre. 


Sudije iz VAR sobe uopšte se nisu mešale u odluku sudije, jer je sve bilo čisto.

Kako je sve izgledalo pogledajte u snimku ispod.

Snimak iz drugog ugla još bolje pokazuje svu bizarnost ove situacije.