21.07.2024.

13:27

Foto: profimedia

Sport

"Mi nemamo problem, mi imamo rešenje"! Rakitić na zanimljiv način predstavljen u novom klubu (VIDEO)

Dugogodišnja želja je napokon ostvarena, a hrvatski klub je novog igrača predstavio na društvenim mrežama na zaista nesvakidašnji način - insertom iz filma "Apolo 13".

Bila je to priča po uzoru na stvaran događaj koji se odigrao 1970. godine. Tada je započeta sedma misija sa posadom u svemirskom programu i treća predviđena da sleti na Mesec. Sletanje je prekinuto usled eksplozije rezervoara kiseonika, a posada je bezbedno vraćanje na Zemlju imala zahvaljujući rezervnim sistemima. Pilot Džek Svigert je nakon eksplozije izgovorio čuvene reči, toliko puta citirane, na koje se Hajduk nadovezao po potpisu Rakitića: "Hjustone imamo problem".

Hajduk je na svojim zvaničnim profilima objavili video snimak poletanja rakete, što je ujedno i nadimak Rakitića.

"Mi nemamo problem, mi imamo rešenje", stoji u poruci. 

Ivan Rakitić se u hrvatski fudbal vraća nakon neuspešne epizode u Al Šababu, dok je pre njega dugo godina bio član Sevilje. Ipak, najveće trenutke karijere, a ujedno i najbolje partije je beležio u Barseloni. On je sa Kataloncima osvojio četiri titule šampiona Španije i isti toliko Kup kralja. Ostaće upamćen kao član poslednje generacije koja je osvojila Ligu šampiona. Sada već davne 2015. godine je Hrvat pogotkom učestvovao u pobedi španskog tima protiv Juventusa (3:1). 

Iskusni fudbaler će na "Poljudu" provesti narednih godinu dana, s tim da će imati opciju produžetka ugovora. Jasno je da se odrekao velikog bogatstva iz Saudijske Arabije, kako bi sa Hajdukom pokušao da prekine dominaciju Dinama iz Zagreba i pomogao klubu da napravi iskorak u Evropi.