21.07.2024.

18:08

Foto: EPAIMAGES

Sport

Problemi se gomilaju u Minehnu! Henes objavio rat Dejvisu: Nećeš dobiti više novca! ‚‚

Punu deceniju trajala je dominacija Bajern Minhena u Nemačkoj pre nego što je u minuloj sezoni do prve titule u Bundesligi došao Bajer Leverkuzen. Suočeni sa istorijskom krizom čelnici bavarskog velikana krenuli su u rekonstrukciju igračkog kadra, ali... Pa, najblaže rečeno, ni tu ne cvetaju ruže na "Alijanc Areni" budući da bi velikan iz Zebner štrasea mogao da ostane bez dva važna šrafa. 

O interesovanju Barselone za Jozuu Kimiha priča se već mesecima, nemački reprezentativac još uvek nije stavio paraf na novi ugovor, a aktuelni mu ističe 30. juna 2025. godine. Dakle, već prvog dana janara iskusni univerzalac imaće pravo da pregovara sa zainteresovanim stranama i potpiše predugovor. 

Ipak, Kimih nije najveći problem Bajerna već jedan od najboljih levih bekova današnjice - Alfonso Dejvis. Kanađanin već neko vreme pokušava od minhenskog velikana da izboksuje novi i jači ugovor, ali Bavarci nemaju nameru da mu povećavaju platu. Zbog toga, Dejvis je započeo pregovore sa Real Madridom, a put stadiona "Santijao Bernabeu" mogao bi po istom šablonu kao Kimih, dakle, kao slobodan igrač. 

Informer

 

Počasni predsednik Bajerna - Uli Henes, dodatno je pokvario situaciju u pregovorima sa Dejvisom svojom izjavom da Kanađanin neće dobiti povećanje plate čak po cenu da ode iz kluba. 

- Rekli smo mu vrlo jasno, ako ne odbnovi ugovor, pustićemo ga da ode. Nećemo mu dati više novca. 

Problem predstavlja činjenica da Dejvis želi samo u Madrid, a da Real nije spreman da plati obeštećenje za igrača koji bi sledeće godine mogao besplatno da dođe.