22.07.2024.

12:12

Foto: profimedia

Sport

Vi niste Hrvati, nego Nigerijci! Reprezentativci proživeli dramu, oduzeti im pasoši i telefoni, pa vraćeni kući!

Verovali ili ne, hrvatski mediji javljaju da je njima dvojici zabranjen ulazak zato što ih je sistem učitao pod nigerijskim imenima!

Labrović je deo hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nmeačkoj, dok je Jakić bio deo tima koji je na Mundijalu u Kataru osvojio bronzanu medalju, a ovakvu neprijatnost nikada u karijerama nisu doživeli!

Informer

Policija je pozvana da reaguje kada su Labrović i Jakić bili na pasoškoj kontroli, a iako je očigledno  reč o proceduralnom propustu u sistemu, nije im dozvoljeno da uđu u zemlju, a tretirani su kao kriminalci.

Ljudi iz njihovog kluba dali su sve od sebe da se brzo reši problem, ali im je ipak saopšteno da će Labrović i Jakić morati da se vrate za Nemačku, jer su u očima policije i carinika oni Nigerijci!?

Informer

Naime, reprezentativci Hrvatske putovali su iz Frankfurta preko Dubaija u Johanezburg, a iako do tada nije bilo nikakvih problema, prvim letom su vraćeni iz Južnoafričke Republike. Možda u klubu "izboksuju" da se ipak vrate i pridrduže ekipi, ali posle stresa jer su satima bili u zatvorenoj prostoriji bez mobilnih telefona, malo je verovatno da će se ponovo uputiti tamo.

Koliko su tamošnji organi vlasti čvrsto rešili da ne puste Hrvate u svoju zemlju govori činjenica i da je generalni direktor Augzburga, Mikael Strol, garantovao za njih i pregovarao sa vlastima o puštanju, ali da nije bilo promene odluke.