22.07.2024.

13:33

Foto: Shutterstock/Starsportphoto

Sport

Evo kako su se snašli bonusi! Pljuštali golovi, jedan na vrhu liste strelaca!

U tekućoj sezoni Superlige Srbije postoji novo pravilo o obavezna dva bonusa u startnoj postavi. Klubovi su to izglasali mesec dana pred početak takmičenja, tako da timovi moraju u prvih je 11 da imaju dva fudbalera koji su rođeni od 1. januara 2002. godine pa na dalje.

Bili su produktivni bonus igrači u prvom kolu Superlige Srbije. Postigli su čak osam golova, tako da se može reći da je dosta mladih talenata zablistalo na startu domaćeg šampiona.

SAMO JEDAN BONUS POSTIGAO DVA GOLA 

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač OFK Beograda Aleksandar Kahvić (20) u pobedi svog tima nad Mladosti iz Lučana (2:1) je postigao dva gola. On je bio heroj "romantičara", pošto su beogradski plavo-beli do pobede stigli posle preokreta.

Dao je trener Simo Krunić mladom napadaču šansu od prvog minuta, a on je bio precizan sa bele tačke u 86. minutu, a zatim je u trećem minutu sudijske nadoknade matirao Stamenkovića za pobedu njegovog tima.

Kahvić je letos zadužio opremu OFK Beograda,  a pre toga je već bio na pozajmici u ovom timu iz Crvene zvezde u kojoj je ponikao.

On posle prvog odigranog kola deli prvu poziciju na listi strelaca sa Ademom Ljajićem iz Novog Pazara i golgeterom Crvene zvezde Šerifom Ndijajejom.


TRESLE SE MREŽE

Fudbalski klub Vojvodina je sjajno iskoristila svoje bonuse. "Lale" su u gostima bile bolje od Tekstilca iz Odžaka (3:1) na gostujućem terenu. Marko Veličković (19) i  Andrija Radulović (22) su bili precizni.

Dva mlada igrača Železničara iz Pančeva su se takođe proslavili na početku srpskog šampionata. Ovaj tim je sa 3:2 savladao Radnički iz Kragujevca.  U listu strelaca su se upisali Branislav Knežević (22) i Dario Grgić (19).

Pobedu TSC protiv IMT sa Novog Beograda (1:0) u 70. minutu doneo je Miloš Pantović (22). Došao je vezni fudbaler pred početak sezone u Bačku Topolu iz Voždovca i odmah je opravdao poverenje stručnog štaba.

Čukarički je sa 2:0 na svom terenu bio bolji od  Radničkog iz Niša, a strelac drugo pogotka bio je  Mihajlo Cvetković. Momak rođen 2007. godine je u 45. minutu spretno reagovao i postavio konačan rezultat.

BONUSI "VEČITIH RIVALA"

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio je da na startu takmičenja isproba mlade talente svog kluba. Ognjen Mimović i Naser Điga su bili starteri, dok su sa klupe šansu dobili Lazar Jovanović, Jegor Prucev i Jovan Šljivić.

Najviše se pokazao desni bek Ognjen Mimović koji je asistirao Šerifu Ndijajeu kod prvog pogotka na meču.  

Što se tiče Partizanovih bonusa, startovali su Vukašin Đorđević i Nemanja Trifunović. Sa klupe je šansu dobio Mateja Stjepanović.

Upravo je Stjepanovć započeo akciju dodao loptu Bibarsu Nathu koji šutira, lopta se odbila to Saldanje koji je postigao gol za pobedu protiv Napretka iz Kruševca (1:0).