22.07.2024.

13:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbi čekaju Vošu, Radnički saznao potencijalne rivale

Novosađani baš nemaju sreće u žrebu, prvo Ajaks, a sad Panatinaikos! Ukoliko prođu Holanđane, fudbalerima Vojvodine će rivali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biti bolji iz meča Panatinaikos - Botev Plovdiv.

Grčki tim je prava mala srpska kolonija, pošto dres Panatinaikosa nose Nemanja Maksimović, Filip Mladenović i Filip Đuričić. Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 8. i 15. avgusta, a ako Vojvodina prođe i ovu prepreku igraće plej-of 22. i 29. istog meseca.

Ako izgubi od Ajaksa seli se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije. Potencijalni rivali crveno-belih iz Novog Sada u borbi za LK su slovanački Maribor i rumunska Univerzitatea Krakov. U prvom meču će naš tim gostovati pobedniku utakmice između Slovenaca i Rumuna.

Informer

Ako izbace crnogorski Mornar,  potencijalni rivali Radničkog 1923 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija su mađarski Paksi i kiparski AEK Larnaka. Kragujevčani će u slučaju plasmana u trećem kolu gostovati u prvom susretu boljem iz dela Mađara i Kiprana.

Partizan je dobio potencijalne rivale. Ukoliko uspe da eliminiše Ukrajince, onda će u 3. kolu kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje igrati protiv Glazgov Rendžersa. Ako "parni valjak" ispadne od Dinama, nastaviće takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na žrebu je bio među povlašćenim timovima, a krenuće od 3. kola. Žreb je odlučio da mu potencijalni rivali bude poražena ekipa iz okršaja Lugano (Švajcarska) – Fenerbahče (Turska). U prvoj utakmici, 8. avgusta, Partizan bi bio domaćin, dok bi sedam dana kasnije revanš igrao u gostima.