22.07.2024.

22:51

Foto: EPA

Sport

Ovo nije humano! Leteli sendviči i teniske loptice, navijači pravili haos, štrajk protiv VAR-a!

Sve smo do sada videli, da se na teren ubacuju trake, flašice, upaljači, petarde i ostala pirotehnika, ali da neko fudbalere gađa hranom, to se još uvek nije desilo. Navijači su prvi put prekinuli utakmicu u 6. minutu, kada su na teren ubacivali teniske loptice. Meč je nakon toga nastavljen, ali kada su glavni arbitri videli da je stvar izmakla kontroli, odlučili su da odlože duel.

Nakon samo 30. minuta igre na utakmici norveškog prvenstva, sudija je naložio igračima, trenerima i ostalim članovima "posade" da napuste teren i zapute se ka svlačionicama. Nepristojne pristalice su na teren konstantno ubacivale predmete, a osim loptica i upaljača, svuda po terenu leteli su riblji sendviči i kolačići.

Na tribinama je razvijen transparent "Nikada nećemo odustati - VAR će nestati", a uz to navijači su skandirali i "Je*eno mrzimo VAR".

Upotreba moderne tehnologije je upravo jedan od načina kako da snimci visoke rezolucije budu iskorišćeni na najbolji mogući način u svetu fudbala, kako bi se faktor ljudske greške sveo na minimum. Sistem je naišao na brojne kritike, kako pozitivne, tako i negativne, a Norvežani još uvek nisu izneli svoje mišljenje po pitanju ovog slučaja. 

Očekuje se da će na račun oba kluba stići poprilično velika kazna, zato što je Norveški savez u više navrata isticao kako oštro osuđuje nekorektno ponašanje navijača. Slučaj sa ubacivanjem hrane na teren dosegao je svetske okire, a mnogi na društvenim mrežama pozivaju da se ovakva nehumanost oštro kazni.