23.07.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Partizan pobedio Kroaciju, ali ono što je doživeo u revanšu... (VIDEO)

Pred 30.000 navijača u Humskoj, strelac jedinog gola za crno-bele bio je Dragan Isailović u 84. minutu.

Utakmica je protekla u sjajnoj atmosferi koju su priredili domaći navijači, a ovaj dvomeč Partizan -Kroacija spada u jedan od “najvrelijih” okršaja na prostoru bivše Jugoslavije, iz više razloga.

Naime, u prvom su crno-beli trijumfovali, da bi u revanš meču bili poraženi ubedljivim rezultatom od 5:0. 

Bio je ovo prvi meč hrvatskog i srpskog kluba nakon raspada Jugoslavije, pa je atmosfera u Humskoj bila poprilično "naelektrisana" na terenu.

Prvo poluvreme proteklo je sa par šansi oba tima. Gostujuća ekipa je imala priliku da u 32. minutu susreta dođe do gola kada je Mark Viduka prosledio pas Goranu Juriću, koji se nije baš najbolje snašao pred golom Partizana. Prvo je Jurić šutao, lopta je pogodila protivničkog igrača i vratila mu se. Opet je hrvatski fudbaler pokušao da postigne pogodak, ali je lopta otišla preko okvira gola.

Mirovale su mreže u Humskoj sve do 84. minuta, kada je Isailović sa desne strane iz sve snage šutirao i olako matirao protivničkog čuvara mreže za 1:0. Odmah su reagovali navijači i pružili podršku svojim izabranicima. 

Samo dva minuta nakon toga, pred sam kraj regularnog dela meča, imao je Partizan jednu veliku šansu, koja je nažalost otišla preko gola.

Klub iz Humske je tako savladao favorizovanu Kroaciju, ali u revanšu je usledila katastrofa...