23.07.2024.

11:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši as Partizana na pragu novog kluba! Smeše mu se milioni!

Reprezentativac Crne Gore će se lepo opariti, jer će zarađivati 3.500.000 evra po sezoni, odnosno ukupno 10.500.000 evra do leta 2027. godine.

Iako je nekadašnji fudbaler Partizana bio vrlo blizu Saudijske Arabije i tamošnjih miliona, odluka je na kraju pala na Tursku, u kojoj prekaljeni as u bogatoj karijeri nije nikada igrao.

Pre samo nekoliko dana cupkao je Savić u mestu u iščekivanju vesti oko nastavka karijere, pa se u očaju pridružio Atletiku na treningu iako se već pozdravio sa Madriđanima, ali je očigledno neizvesnosti došao kraj.

Informer

Podsetimo, stameni Crnogorac je kao tinejdžer sa 19 godina stigao u Humsku iz BSK Borče, kalio se uz Mladena Krstajića na velikoj sceni i nakon samo godinu otišao u Mančester Siti, koji je crno-belima iskeširao 12.000.000 evra. Usledila je kraijera iz snova momka koji je prve fudbalske korake učio u Brskovu iz Mojkovca...

Informer

Posle jedne odigrane sezone u klubu iz Premije lige, otišao je u Seriju A, obukao dres Fiorentine koji je nosio tri godine, da bi 2015. godine stigao u Atleiko i gotovo deceniju proveo u čuvenom španskom klubu.  

Mogao da produži ugovor za još godinu dana sa voljenim klubom, jer je po klauzuli o broju odigranih utakmica stekao pravo na to, ali je očigledno željan promene rešio da se oproba u još nekoj ligi u poznim fudbalskim godinama.

Informer

Biće i te kako zanimljivo Crnogorcu koji će se pridružiti balkanskoj koloniiji u Trabzonu, u kojoj su već Hrvati Borna Barišić, Mislav Oršić, Toniju Teklić, severnomakedonski igrač Enis Bardi i bosanskohercegovački fudbaler Edin Višći.

Trabzon će četvrtak gostovati u Slovačkoj ekipi Ružomberoka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ukoliko pregrmi tu prepreku, sastaće se sa Rapidom iz Beča ili Vislom iz Krakova u trećem kolu kvalifikacija ovog takmičenja.