23.07.2024.

12:19

Foto: printscreen

Sport

Bruka i sramota! Bedna kazna za Albance zbog skandiranja "ubij Srbina"

Navijači aktuelnog šampiona Albanije skandirali su "ubij Srbina“ u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija, a UEFA je reagovala sramnom kaznom od 10.000 evra.

Pored toga, Egnatija će narednu utakmicu u evropskim takmičenjima na domaćem terenu igrati pred praznim tribinama. Međutim, reč je o uslovnoj kazni koja će biti aktivirana samo ako pristalice ovog tima naprave novi ispad u naredne dve godine od današnjeg dana. Sramna kazna samo je znak navijačima klubova iz Albanije da mogu da nastave sa skandaloznim ponašanjem, kao nedavno na Evropskom prvenstvu kad su zajedno s Hrvatima skandirali "ubij Srbina". 

Podsećamo, navijači domaćeg tima su od starta utakmice u Elbasanu uzvikivali uvredljive parole na račun Srba, uz povike "UČK". Stručni štab Borca je u 13. minutu pozvao fudbalere da se povuku sa terena zbog sramnog skandiranja. Glavni arbitar je potom obavio razgovor s kapitenima, a meč nakon toga nastavljen.

​Takođe, navijači Egnatije su isticali i brojne uvredljive transparente u kojima su se pominjali Srbi. Borac iz Banjaluke savladao je Egnatiju posle penal serije (4:2) i prošao dalje. U fokusu je bio i  pobednički pogodak Davida Čavića. Preuzeo je odgovornost i pogodio za pobedu u četvrtoj seriji penala protiv albanskog tima. Usledio je muk na stadionu u Elbasanu. Nakon što je lopta pogodila mrežu Čavić se tri puta prekrstio pre nego što su saigrači stigli do njega da zajedno proslave veliku evropsku pobedu.