23.07.2024.

19:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Vlada ogromno interesovanje za Srbina! Ilić postao zvezda prelaznog roka!

Jedan od retkih igrača koji je na Evropskom prvenstvu ostavio solidan utisak u dresu reprezentacije Srbije bio je Ivan Ilić. Visoki vezista već godinama beleži dobre rezultate u Seriji A zbog čega za njegove usluge vlada ogromno interesovanje. Pre desetak dana činilo se da je Ilićev transfer u Zenit gotova stvar, u Torino je stigla ponuda teška 22.000.000 evra, ali se ve odužilo zbog čega još uvek vlada neizvenost oko budućnosti srpskog reprezentativca. 

Torino ne krije da bi bio zadovoljan ukoliko bi Ilić i naredne sezone ostao u klubu, ali je jasno da bi njegova prodaja dobrano popunila kasu. Predsednik kluba - Urbano Kairo, razgovarao je sa novinarima italijanskog "Skaj Sporta" i otkrio da je sve u zastoju zbog činjenice da još nekoliko klubova želi Ivana Ilića. 

- Talentovan igrač, veliki igrač. Interesovanje postoji, ali mi o Iliću razmišljamo kao o nekome ko će ostati sa nama. Nije u pitanju samo Zenit, ima ponuda i drugih klubova, ali ako ostane, biće nam drago - rekao je Kairo. 

Informer

 

Ruski mediji su prethodnih dana pisali o tome da bi Ilićev transfer mogao da pokvari situaciju u Zenitu, ali nije bilo definisano ni kome, a ni zbog čega. Navodno, neki od igrača nisu bili zadovoljni zbog uslova koje je klub ponudio srpskom fudbaleru. Šušako se da Ilića čeka godišnja plata od oko 3.000.000 evra godišnje, plus potencijalni bonusi, vile, automobili i avionske karte za Srbiju. 

Ilić je, očekivano, bio raspoložen za takav dogovor budući da ruska liga, iako pod sankcijama, još uvek slovi za jednu od jačih u Evropi. Još uvek je sve otvoreno, transfer nije propao, kao ni njegov odlazak iz Torina, ali budući da je do kraja prelaznog roka ostalo više od mesec dana jasno je da vremena za rasplet ima.