23.07.2024.

23:43

Foto: EPAIMAGES

Sport

Poslednji ples rukometne legende! Karabatić ulazi u istoriji na Olimpijskim igrama!

Odlučio je Nikola Karabatić da se ovog leta oprosti od rukometa, ali ne pre nego što povede svoju Francusku na Olimpijskim igrama. "Trikolori" se nadaju da će na domaćem terenu osvojiti novo zlato, a Karabatić na pravi način otići u zasluženu penziju pošto je ranije najavio da će mu turnir u Parizu biti poslednji. 

Nema nikakve dileme da je Karabatić jedan od najboljih rukometaša svih vremena, a u Parizu će ispisati nove stranice istorije. Francuz će postati tek treći sportista koji je upisao nastupe na šest Olimpijskih igara pošto su pre njega to uspeli samo Manuel Estiarte (vaterpolo) i Sergej Tetjuhin (odbojkaš). 

Informer

 

Karabatić će postati i rukometaš sa najviše nastupa na Olimpijskim igrama budući da je pre njega rekord bio pet turnira. To je polazilo za rukom Andreju Lavrovu (Rusija), Kjun Šin Jun (Južna Koreja) i Mišel Gigu (Francuska). Sa njima je nakon Igara u Tokiju bio i Karabatić, ali legendarni rukometaš sada odlazi je otišao korak dalje. 

Prvi nastup na Olimpijskim igrama Nikola Karabatić je upisao davne 2004. godine u Atini. Francuz je do sada osvojio tri zlata (2008., 2012. i 2020. godine), dok je 2016. u Rio de Žaneiru bio srebrni.