24.07.2024.

06:32

Foto: Starsportphoto

Sport

"Grobari", sahranite sami sebe, poniženi prijatelji Rusije... Sramne uvrede Ukrajinaca

Ukrajinski mediji na sve načine pokušavaju naš klub da uvuku u politiku, jer hoće da puknu od muke zbog prijateljstva Srbije i Rusije. Pre utakmice je trener Dinama Oleksandr Šovkoski napao crno-beli jer su igrali u Rusiji, koja je u ratu sa Ukrajinom, potom se fudbaleri Dinama skoro nisi ni pozdravili sa igračima Partizana, a nakon meča su se nadovezali ukrajinski mediji.

Naravno da pobeda Dinama nije bila u prvom planu, što bi trebalo da bude logično. Tamošnji mediji su opet sve ispolitizovali. Portal "Sport.ua" je nakon meča imao samo jednu poruku, koja baš nije bila u sportskom maniru: "Uništenje Srbije u kijevskom stilu".

Portal "Ua.football" u svom tekstu sramno isprozivao i izvređao Partizan. 

"Dinamo - Partizan 6:2. Ništa poslovno, samo lično. Dinamo je Srbe postavio na svoje mesto", stoji na početku teksta.

Naravno, veličaju potez igrača koji se nisu rukovali da fudbalerima crno-belih pre početka utakmice.

"Utakmica časti i dostojanstva za "dinamovce". Prvenstveno sa stanovišta rezultata. Igra u izvođenju "belo-plavih" bila je sjajna! Mnogi su se uželeli ovakvog "Dinama". Bujalski nije pružio ruku kapitenu "Partizana", a igrači "groblja" su od samog početka aktivno ulazili u duele i borili se sa ukrajinskim igračima, povremeno pregrubo. Motivacija, dinamika, želja i usmerenost na golove - sve je to bilo na visokom nivou te večeri od strane "Dinama". Kao što bi klasik rekao: "Oterali su psa u kućicu. Belo-plavi su postavili Srbe na svoje mesto, iako su opet, iskreno, sami sebi doneli probleme u odbrani. Što se tiče "grobara"... Preostaje im da sahrane sami sebe. Vidimo se u Beogradu", stoji u tekstu portala "Ua.football".

Informer

Verovali ili ne, bilo je umerenijih naslova poput portala" Sport 24" čiji je tekst o pobedi Ukrajinaca naslovljen: "Dinamo dao šest golova Partizanu i žestoko kaznio prijateljstvo sa Rusima".

Informer

Revanš je sledeće nedelje u Beogradu, pa će Ukrajinci imati priliku da vide šta je sport i profesionalizam.