25.07.2024.

06:59

Foto: Starsportphoto©

Sport

UEFA, stidi se! FSS mora da plati 30.000 evra, bedne i sramne kazne za Albance i Hrvate zbog "ubij Srbina"

FSS je kažnjen sa 30.000 evra, i zabranom prodaje ulaznica za navijače za prvi naredni meč "orlova" u gostima. Razlog je kako je UEFA navela rasističko i diskiminatorsko ponašanje navijača tokom sva tri meča na šampionatu Evrope. 

"Orlovi" tako neće imati podršku navijača na meču protiv Danske u Kopenhagenu, koji je na programu 8. septembra.

Takođe, kažnjeni su, ako tako može da se kaže, Albanija i Hrvatska, ali i Poljska, Mađarska i Slovenija. "Najveća" kazna od 50.000 evra izrečena je Fudbalskom savezu Hrvatske, koji takođe neće imati navijače na prvoj narednoj zvaničnoj gostujućoj utakmici. Hrvati su kažnjeni zbog rasističkog i diskiminatorskog ponašanja na utakmicama protiv Albanije, Španije i Italije, kako je navela UEFA. Odlično se sećamo divljanja ustaša, svi znamo šta su radili na meču sa Albancima, ceo stadion je skandirao "Ubij Srbina, a na tribinama smo tokom njihovih mečeva za vreme Evropskog prvenstva viđali i sramne i uvredljive transparente na kojima veličaju ubijanje Srba. Za UEFA je to rasističko i diskiminatorsko ponašanje, te je smatrala da zaslužuju kaznu od samo 50.000 evra i meč u gostima bez navijača. Skandal nad skandalima! 

I Albanci su sjajno prošli. Moraće da plate samo 30.000 evra zbog "ubij Srbina", a kako je UEFA to opet nazvala rasističkog i diskiminatorskog ponašanja na utakmicama sa Hrvatskom i Švajcarskom. Navedena je i zabrana za gostujuće navijače uslovno dve godine, što znači da ako ponovo isti prekršaj biće odmah kažnjeni. 

Nacionalna federacija Rumunije kažnjena je sa 40.000 evra, federacije  Mađarske i Slovenije sa po 30.000, a nacionalna federacije Austrije sa 20.000 evra.

Da podsetimo šta su radili Albanci i Hrvati!