25.07.2024.

07:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Mrze Srbe! Pobedili smo Partizan za sve ukrajinske porodice, žene i vojnike

Ukrajinski mediji su nakon meča izvređali srpski klub i Srbe, dok je pre utakmice  trener Dinama Oleksandr Šovkoski napao crno-beli jer su igrali u Rusiji, koja je u ratu sa Ukrajinom, potom se fudbaleri Dinama nisi ni rukovali sa igračima Partizana, a nakon meča su se nadovezali ukrajinski mediji.

Sad se oglasio predsednik Dinamo Kijeva Ihor Surkis (65). Naravno, podsetio je da je Partizan igrao mečeve u Rusiji što su im Ukrajinici žestoko zamerili. Rekao je da su u Dinamo Kijevu zbog toga bili ljuti i nekoliko puta je posvetio pobedu ukrajinskim vojnicima, suprugama, svima u zemlji...

- Očekivao sam da ekipa izađe na teren i da se bori. Bili smo veoma zabrinuti kako će sve to izgledati, jer znate da je Partizan putovao u Rusiju, a Rusija ne samo da ubija naše građane, već i našu decu i žene. Zato je ova pobeda veoma važna i mogu da kažem da je jedna od najvažnijih u poslednjim godinama. Doneli smo radost navijačima, onima koji brane domovinu i naše porodice. Slava Ukrajini - rekao je predsednik Dinama. 

Surkis je nastavio da govorom mržnje i  još jednom ponovio da su crno-beli naljutili Ukrajince zbog puta u Rusiju. 

 - Još jednom bih hteo da čestitam igračima na važnoj pobedi. Partizan nas je veoma naljutio i pobedili smo za naše vojnike, supruge i za ukrajinske porodice. Mnogi Ukrajinci su došli danas i podržavali nas od prvog do poslednjeg minuta... Godinama nismo imali ovakvu atmosferu, jer smo igrali bez navijača. Veoma sam zadovoljan, čestitam momcima i veoma sam zahvalan navijačima koji su došli na stadion.