25.07.2024.

14:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Skandalozne kazne za Šiptare i ustaše! Šurbatović za Informer: Podnosimo žalbu

Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je sa 50.000 evra i neće imati navijače na prvoj narednoj zvaničnoj gostujućoj utakmici, dok će Albanci morati da plate 30.000 evra, a uslovno su kažnjeni jedan meč naredne dve godine za gostujuće navijače zbog, kao je UEFA navela, rasističkog i diskiminatorskog ponašanja. Sramne kazne, nakon što je 60.000 pomenutih navijača skandiralo "ubij Srbina", dok su jedni urlali "ubij Srbina", drugi su uzvraćali "Srbe na vrbe"!  

Takođe, FSS je kažnjen sa 30.000 evra, i zabranom prodaje ulaznica za navijače za prvi naredni meč "orlova" u gostima, a razlog je rasističko i diskiminatorsko ponašanje navijača tokom sva tri  meča na šampionatu Evrope. 

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, rekao je za Informer da će se Fudbalski savez Srbije žaliti na pomenute kazne od strane UEFA.

- Podnosimo žalbu. Zabranjeno je da komentarišemo sve dok se postupak ne završi - poručio je kratko Šurbatović za naš portal.

Podsećamo, pored sramnog skandiranja na utakmicama Albanije na tribinama smo na svakom meči mogli videti simbole dvoglavog orla, zastave terorističke OVK... Ustaše su protiv Italije razvile sramnu koreografiju. Jasno su se videle slike vatre, topova, zastava Hrvatske, a sve je propraćeno porukom: "Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja". Reč je o citatu hrvatskog zločinca Andrije Matijaša koji je to izgovarao pre "Oluje" kada su hrvatske vojne snage okupirale Knin, a stotine hiljada srpskog stanovništva završilo u izbegličkim kolonama.