25.07.2024.

18:08

Foto: EPAIMAGES

Sport

Laporta udario na Ćavija: Trebao nam je trener koji veruje u igrače!

Godinama unazad Barselona se muči da pronađe pravu formulu za dobar rezultat, na sve to nadovezali su se brojni finansijski problemi zbog čega Katalonci nikako ne uspevaju da prekinu dominaciju Real Madrida. Zimus je Ćavi Ernandez želeo da napusti "Nou Kamp" nakon loših rezultata, ali ga je prvi čovek kluba - Đoan Laporta, ubedio da ostane. Samo nekoliko meseci kasnije, Laporta mu je uručio otkaz, a za novog trenera Barselone imenovao Hansija Flika. 

Nije se navijačima dopao način na koji je Ćavi Ernandez oteran iz kluba budući da se radi o jednoj od najvećih legendi Barselone. Zbog toga, Đoan Laporta je današnje predstavljanje novog trenera posvetio priči o bivšem, a utisak je da mu to nije pošlo za rukom. Naime, prvi čovek katalonskog giganta ponovo je "prozivao" Ćavija.

Informer

 

- Hansi ima vežinu i nešto što je potrebno profesionalcu. Uzeli smo u obzir njegovu bogatu biografiju, iskustvo i samopouzdanje koje je preneo igračima. Njima je bio potreban neko ko će čvrsto verovati u njih - poručio je Laporta, a mediji u Španiji razumeli su to kao indirektno prozivanje Ćavija. 

Otkrio je Laporta da je do poslednjeg momenta sportski sektor razmišljao kako će klub izgledati naredne sezone, ali da je nakon razgovora sa Bojanom Krkićem i Dekom zaključeno da je odlazak Ćavija najbolje rešenje. Uz to, pomenuti tandem pregovarao je sa Flikom i doneo odluku da on bude novi trener Barselone.