25.07.2024.

20:00

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Ajaks slavio protiv Vojvodine!

AJAKS - VOJVODINA  1:0 (0:0)

Strelac: Van den Bomen 87
Grad: Amsterdam
Stadion: Johan Krojf Arena
Sudija: Sezar Sato Grado, Španija

AJAKS: Pesver - Renč, Šutalo, Boš, Hato - Fric-Džim (od 62. Bergujs) , Henderson, Tejlor (od 74. van den Bomen)- Rasmusen (od 62. Gods), Forbs, Akpom od (74. Rijkof)
Trener: Frančesko Farioli

VOJVODINA: Carević – Butean, Sičenje, Crnomarković (od 79. Korać), Baros – Poletanović, Petrović – Bamidele (od 78. Nikolić), Savićević (od 83. Đorđević), Zadi-Seri - Ivanović (od 71. Vukanović)
Trener: Božidar Bandović

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

95. minut - KRAJ! Ajaks je slavio minimalnim rezultatom 1:0 

90. minut - Još pet minuta će se igrati u Amsterdamu! 

87. minut - Šteta... Nije odolela Vojvodina na "Johan Krojf Areni", Ajaks vodi golom van den Bomena! 

83. minut - Poslednja promena "lala" - umesto Savićaevića u igri je Đorđević što nagoveštava da će se Novosađani braniti sa petoricom u poslednjoj liniji.

Informer

 

77. minut - Uspešno se Novosađani brane pod naletima Ajaksa! Sve manje vremena ima domaćin da opravda ulogu favorita. 

72. minut - STATIVA! Malo je falilo da Vojvodina povede u Amsterdamu, rezervista Aleksa Avramović je zapretio - 0:0!

69. minut - Pokušaj Ajaksa preko Šutala nakon kornera, nova intervencija Lazara Carevića! 

64. minut - Zapretili su "kopljanici" ponovo preko Hata, no, još jednom je na pravom mestu bio Sičenje. 

59. minut - Sada ponovo nešto bolji period Ajaksove igre, pod strahovitim pritiskom je odbrana Vojvodine. 

54. minut - Kako vreme prolazi domaćin je sve nervozniji, sada je Tejlor zasluženo dobio žuti karton nakon što je na sredini terena vukao za dres Njegoša Petrovića. 

50. minut - Daleko bolje izdanje Novosađana na startu drugog dela igre, četa Božidara Bandovića izašla je spremna da se nadigrava sa Ajaksom. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Informer

 
PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME!

42. minut - Sada su Fric-Džim i Dvejn Renč kombinovali po levoj strani i došli do kaznenog prostora Novosađana, opet je Carević morao da interveniše. 

39. minut - Sreća za Vošu! Ajaks je sada bio najbliži golu, Carević je intervenisao nakon udarca Rasmusena, potom i Crnomarković loptu izbija sa gol linije! 

35. minut -  Zapretio je Tejlor posle lepe timske saradnje, ali je pogodio prečku i izmamio uzdahe domaće publike.

31. minut - Evo je najbolja šansa Holanđana! Rasmusen je gađao sa boka, Carević se pružio koliko je dugačak i loptu poslao u korner, sreća je bila uz Vojvodinu. 

30. minut - Polako se oseti nezadovoljstvo među navijačima Ajaksa budući da četa Frančeska Fariolija deluje poporilično jalovo. 

24. minut - Pokušaj Džordana Hendersona sa distance, morao je da reaguje Carević, imaće Holanđani korner. 

Informer

 

21. minut - Bezidejno deluje Ajaks u prvom delu prvog poluvremena! Čak ni nakon prekida ne uspeva domaćin da ugorzi gol Lazara Carevića. 

16. minut - Uspela je Vojvodina da kreira dve akcije preko Ivanovića i Delea, ali su se Holanđani odbranili bez mnogo problema. Raduje činjenica da se Novosađani ne plaše... 

13. minut - Najopasniji u dosadašnjem delu meča je krilo Ajaksa - Forbs, ali Novosađani uspešno zaustavljaju svaki njegov pokušaj. Imali su "lale" i nekoliko pokušaja iz kontre, no, bez mnogo uspeha. 

9. minut - U amsterdamu očekivano domaćin ima glavnu reč, ali raduje činjenica da Vojvodina disciplinovano zatvara sve prilaze golu.

4. minut - Miran start meča na "Johan Krojf Areni", traje uvodno opipavanje snaga, a zanimljivo je da se grupa navijača Vojvodine čuje uprkos činjenici da je stadion ispunjen pristalicama Ajaksa. 

1. minut - Utakmica je počela! 

PRE MEČA

20:19 - Tribine velelepnog stadiona u Amsterdamu popunjene su do poslednjeg mesta! 

Informer

 

20:15 - Pravdu na "Johan Krojf Areni" deliće Španac - Sezar Sato Grado. 

20:08 - "Lalama" će današnji meč u Amsterdamu biti drugi ove sezone pošto su na startu Superlige Srbije savladali Tekstilac sa 3:1. Sa druge strane, "kopljanici" startuju takmičarsku godinu baš protiv Vojvodine, a debi na klupi Ajaksa upisaće trener Frančesko Ferioli. 

20:04 - Trener Vojvodine - Božidar Bandović, odlučio se za očekivani tim: Carević – Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros – Poletanović, Petrović – Bamidele, Savićević, Zadi-Seri - Ivanović. 

Na klupi su dva golmana - Gočmanac i Rosić, kao i Korać, Đorđević, Vukanović, Nikolić, Jeličić, U. Nikolić, Sukačev, Veličković, Radulović i Drobnjak. 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Ajaksa i Vojvodine. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!