25.07.2024.

23:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Istorijska pobeda Radničkog u Leskovcu: Jeza me hvata, zasluženo smo slavili!

Kragujevački Radnički pobedom je otvorio svoj evropski put pošto je na stadionu u Leskovcu savladao Mornar iz Bara sa 1:0. "Crveni đavoli" su doneli prvu pobedu srpskom fudbalu na nedavno otvorenom stadionu u Leskovcu, a tu informaciju posebno je apostrofirao trener - Feđa Dudić. 

Bosanskohercegovački stručnjak imao je mnogo razloga za zadovoljstvo nakon pobede, ali je najavio da kroz sedam dana njegovu ekipu očekuje još teži izazov protiv Barana. 

- Zahvalio bih se kolegi na opservaciji utakmice. Jeza me uhvatila, da niko iz Srbije nije slavio na ovom terenu. Zasluženo smo pobedili, prvo smo poluvreme odigrali dobro, pritiskali. Golman Mornara je bio junak utakmice. Nismo drugo odigrali najbolje, imali smo dobro otvaranje, situaciju iz kontre, ali se ponovo golman isprečio. Dozvolili smo i protivniku da ima situaciju da postigne gol. Mislim da smo dobro čuvali Ndonga. Drago mi je da smo ostvarili prvu pobedu.. Očekuje nas zahtevan meč u Podgorici, jako je teško igrati po toj temperaturi. Očekujemo i domaćina u drugačijem izdanju. Probaćemo da korigujemo, da budemo u prednosti, da probamo da kaznimo svaku grešku protivnika. Za šest dana se vidimo u Podgorici - rekao je Dudić na startu konferencije. 

Strelac jedinog gola na meču bio je Milan Aleksić u 72. minutu utakmice. Ofanzivni vezni Radničkog dobio je posebne pohvale od trenera, a uoči Evropskog prvenstva o njemu je govorio i selektor Srbije - Dragan Stojković Piksi. 

Informer

 

- Aleksić je neko koga sam apostrofirao, neko koga treba gledati na stadionu. Bio je dosta dobar, falio nam je on protiv Pančeva, onaj pravi. Nagrada za dobru igru je danas stigla. On pravi razliku, neki to ne mogu. Zato vredi toliko. Uzmite da je njemu samo 18 godina i moramo mu oprostiti - poručio je trener Radničkog. 

Kragujevčani su doneli prvu pobedu Srbiji u Evropu nakon 344 dana. 

- Bili smo i prozivani zbog toga. Ja sam rekao da ćemo doprineti državnom koeficijentu. Video sam da se Vojvodina dobro drži. Prva pobeda posle 344 dana. Jedna Andora pobedi Veleža sa 5:1, sinoć PAOK jedva... Videsmo Dečić pobedi u Gruziji... Po meni su šanse i dalje ravnopravne i siguran sam da ćemo motivisano i koretno ući u revanš. 

Za kraj, Dudić se dotakao i golmana Stojana Lekovića koji je danas bio na klupi budući da je završio transfer u Saudijsku Arabiju. 

- Sam je rekao da nije spreman i stvarno mu svaka čast. Od sutra je on član novog kluba. Leka je to zaslužio. Nadam se za njega početak nove lepe karijere - podvukao je Dudić.