25.07.2024.

23:39

Foto: Starsportphoto©

Sport

Podatak za brigu... Radnički doneo prvu međunarodnu pobedu Srbiji nakon 343 dana!

Prošla sezona za srpske klubove spada u kategoriju - za zaborav. Razlog je činjenica da su ekipe iz Superlige upisale samo jednu pobedu u Evropi pošto je Partizan savladao Sabah u Humskoj. Svi ostali mečevi bili su porazi ili nerešeni rezultati što je dovelo do pada nacionalnog koeficijenta na UEFA listi. 

Da su rezultati bili katastrofa potvrđuje današnji podatak da je Radnički iz Kragujevca doneo prvu međunarodnu pobedu Srbiji nakon 343 dana! Imao je Partizan pre dva dana šansu da negativan niz prekine protiv Dinama, dobro je počelo, ali se užasno završilo budući da su Kijevljani slavili sa 6:2 u Lublinu. 

Crvena zvezda se prošle godine takmičila u Ligi šampiona, ali je učešće u elitnom takmičenju okončala sa samo jednim nerešenim rezultatom i pet poraza. Ništa bolje se nije proveo ni Čukarički u Ligi konferencija, a ni TSC u Ligi Evrope, dok je Partizan eliminisan već u kvalifikacijama. 

Sve zajedno, srpski klubovi su prošle sezone doživeli 16 poraza u grupnoj fazi evropskih takmičenja i samo dva remija (Crvena zvezda protiv Jang Bojsa na "Marakani" i TSC protiv Olimpijakosa u Bačkoj Topoli). 

Svemu su prethodili još gori rezultati u kvalifikacijama, TSC je doživeo dupli poraz od Brage, a Čukarički od Olimpijkosa. Partizan je, kao što smo naveli, upisao jednu pobedu protiv Sabaha, ali i tri poraza (dva od Nordsjilanda i jedan od Sabaha).