27.07.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Zvezda pregazila Spartu u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Prvo poluvreme obeležila je neverovatna timska igra Zvezde, ali treba napomenuti i brilijantnu partiju Kange. On je asistencijom za Boaćija i golom bio jedan od glavnih aduta u ekipi Vladana Milojevića.

Zvezda je odigrala utakmicu decenije i potpuno ponizila favorizovane rivale, četu Andrea Stramaćonija. Klub iz Ljutice Bogdana je hrabro počeo meč, pa je već posle deset minuta igre nekoliko lopti moglo da završi u golu gostujuće ekipe.

Ipak, u 13. minutu, Kanga je iz slobodnog udarca dodao loptu Boaćiju, koji je postigao pogodak za potpunu detonaciju na "Marakani" pred oko 30.000 navijača. Nastavili su crveno-beli sa presingom. Kapiten Donald je u 25. minutu mogao do drugog gola, ali je glavom šutrao tik pored stative.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

U drugom poluvremenu, crveno-beli su stali na loptu, povukli se i tražili šansu iz kontri. Ključni trenutak meča dogodio se u 65. minutu kada je Kanga sa više od 25 metara fantastičnim šutem postigao drugi gol, a lopta se od prečke odbila u mrežu nemoćnih Čeha.

Nemanja Radonjić je u igru ušao sa klupe i u 72. minutu sjajno prošao po levoj strani, prevario i golmana, ali je lopta pogodila stativu. Gosti su pretili iz prekida, ali bez neke ozbiljnije prilike.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Milić (od 74. Gobeljić), Kanga, Rikardinjo (od 61. Radonjić), Boaći (od 87. Pešić).

Sparta Prag: Dubravka, Karavajev, Kaja, Štetina, Vataželu (od 46. Čivić), Manđek, Mareček, Fridek, Plavšić (od 77. Ben Haim), Janko, Juliš (od 46. Lafata).