26.07.2024.

22:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Voša i Radnički do plej-ofa nemaju više prava na odlaganje!

Novosađani su, kako bi se što bolje spremili za revanš utakmice protiv Ajaksa u četvrtak u okviru druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope odložili duel sa Novim Pazarom, koji je ovog vikenda trebalo da bude odigran u okviru drugog kola domaćeg prvenstva. 

Prema pravilima Superlige klub ima pravo da samo jedanput pomeri svoju prvenstvenu utakmicu zbog obaveza u Evropi, tako da će ovo "lalama" biti poslednje odlaganje. S tim da mogu još jednom da pomere prvenstveni meč u slučaju da se plasiraju u plej-of evropskih kvalifikacija. 

Informer

Vojvodina u duelu sa Ajaksom u prvom meču kvalifiakcija za Ligu Evrope

Isti slučaj je i sa Kragujevčanima, koji su zbog uzvratne utakmice protiv Mornara iz Bara u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, odložili gostovanje IMT u Loznici. 

"Klubovi koji igraju kvalifikacije za evropska takmičenja imaju prednost u određivanju termina utakmica. Termini njihovih utakmica će biti usklađeni sa terminima kvalifikacionih utakmica. Takođe, imaju mogućnost odlaganja jedne utakmice u prva tri kola kvalifikacija, kao i jedne u plej-of fazi kvalifikacija“, stoji u pravilniku Superlige Srbije. 

Voša je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope izgubila na gostovanju od Ajaksa sa 1:0, pa predstojećeg četvrtka ima odličnu šansu da kao domaćin u Bačkoj Topoli iznenadi velikana iz Amsterdama. S druge strane, Radnički je na svom evropskom debiju ostvario pobedu nad Mornarom od 1:0, pa tako sa minimalnom prednošću dočekuje revanš u Podgorici.