27.07.2024.

19:05

Foto: Shutterstock/Starsportphoto/FK Crvena zvezda

Sport

KRAJ: Zvezda kiksnula na "Marakani", Partizan siguran protiv Jedinstva

CRVENA ZVEZDA - MLADOST  2:2 (0:2)

Strelac: Duarte 85, Ndijaje 91 - Ndiae 19, Ćirković 37
Grad: Beograd

Stadion: "Rajko Mitić"

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

CRVENA ZVEZDA: Ilić  - Rodić, Spajić, Điga, Mimović (od 68. Jovanović) - Dalsio (od 46. Mijailović), Hvang, Ilić - Katai, Puma (od 46. Duarte), Ndijaje

Trener: Vladan Milojević. mi. mi

MLADOST: Stamenković - Joksimović, Ljubomirac, Krsmanović (od 62. Žunić) - Udovičić, Andrić, Ćirić, Pejović, Tumbasević - Ćirković, Ndiae (od 46. Varjačić)

Trener: Dejan Joksimović

Partizan nakon teško izvojevane pobede protiv Napretka u prvom kolu i brodoloma u kvalifikacijama za Ligu šampiona gostuje novopečenom superligašku - Jedinstvu iz Uba. 

JEDINSTVO UB - PARTIZAN  0:4 (0:2)

Strelac: Natho 2p, Trifunović 27, Jovanović 52, 65
Grad: Ub

Stadion: "Dragan Džajić"

Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad)

JEDINSTVO: V. Jovanović –  Saidov (od 46. Kristofersen), Radivojević (od 67. Stojanović), Sise, Nađi (od 46. Damjanić), Golubović – Fereira, Dimitrić, Miladinović (od 67. Babić), Peres – Milanović

Trener: Ivan Radovanović

PARTIZAN: Jovanović - Đurđević, Marković, Mijakić, Jurčević - Ariaga (od 60. Šćekić), Zahid - Trifunović, Natho (od 70. Nikolić), Severina (od 60. Kalulu) - Jovanović (od 70. Zubairu)  

Trener: Aleksandar Stanojević

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

Kraj meča Jedinstvo-Partizan! 

98. minut - KRAJ! Kiks Zvezde na "Marakani", Mladost je sačuvala bod. 

91. minut - GOOOOOOOOOOL! 2:2 je na "Marakani", strelac je Šerif Ndijaje! 

88. minut - Opasno je bilo pred golom Mladosti, ali brane se Lučanci... Drama u finišu! 

85. minut - GOOOOOOOOOOOL! Zvezda smanjuje zaostatak, Durate je bio najviši u skoku i matirao Stamenkovića - 1:2!

82. minut - Gađa Aleksandar Katai sa ivice kaznenog prostora - novi promašaj! 

78. minut - Izvela je Zvezda 12. korner, ali ni ovaj put nije bila blizu da ugrozi Stamenkovića. Uputili su crveno-beli 20 udaraca ka golu iskusnog čuvara mreže, međutim većina je bila van okvira gola, ili pravo u golmana.

Informer

 

76. minut - Ređaju se šanse pred golom Mladosti, ali Zvezda ne uspeva da umanji zaostatak u finišu meča. 

73. minut - PREČKA! Imali su Ubljani šansu da postignu prvi gol u Superligi, gađao je Peres, ali pogađa okvir gola. 

70. minut - Totalna ofanziva crveno-belih, sada su Durate i Mijailović kombinovali po strani, imala je Zvezda nakon toga i korner, ali se brani Mladost. 

68. minut - Direktan crveni karton za Ljubomirca! Užasno je reagovao štoper Mladosti i otvorenim đonom nagazio Hvanga... Opravdano je isključen iskusni štoper! 

68. minut - Šalje na teren Vladan Milojević i Lazara Jovanovića umesto beka - Ognjena Mimovića. Nema više šta da čekaju crveno-beli budući da su pred porazom na svom terenu. 

65. minut - GOOOOOOOOL! Ako je dileme bilo - više je nema! Partizan će upisati nova tri boda na Ubu pošto je na 4:0 povećao drugim golom večeras Đorđe Jovanović. 

62. minut - Neverovatno... Saša Stamenković čini čuda među stativama Mladosti! Sada je vremešni golman odbranio zicer Šerifa Ndijajea! 

62. minut - Ništa ne mogu fudbaleri Jedinstva na svom terenu protiv Partizana! Crno-beli kontrolišu sva dešavanja u Ubu. 

Informer

 

55. minut - Novi udarac ka golu Mladosti, najviši u skoku nakon kornera bio je Naser Điga, lopta odlazi daleko preko prečke. Nižu se pokušaji, ali i promašaji Zvezde. 

53. minut - Još jedan pokušaj crveno-belih sa distance, sada je Hvang gađao, loš pokušaj reprezentativca Južne Koreje. 

52. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Magičan potez Bibarsa Natha, Izraelac je poslao perfektno dodavanje do Đorđa Jovanovića koji je imao lak posao za 3:0! 

51. minut - Prva prilika crveno-belih u drugom poluvremenu, Hvang je pokušao da proigra Duartea, ali se isprečio Ljubomirac. 

50. minut - Mirno je na Ubu, Partizan je povukao gas, svesno izabranici Aleksandra Stanojevića štede snagu budući da ih kroz tri dana očekuje izuzetno važan meč protiv Dinama iz Kijeva. 

46. minut - Počinje drugi deo igre! Odmah prekid na stadionu "Dragan Džajić" pošto su navijači Partizana ubacili na teren pirotehnička sredstva... 

Vladan Milojević napravio je dve promene, na terenu su Srđan Mijailović i Bruno Durate, dok su u slvačionici ostali Dalsio i Puma Rodrigez.  PRVO POLUVREME

45. minut - Poluvreme!

41. minut - Suviše slabo je šutirao Luka Ilić sa ivice kaznenog prostora nakon povratne lopte Šerifa Ndijajea, lak je to bio posao za Sašu Stamenkovića. 

39. minut - Opao je ritam na meču Jedinstva i Partizana, bilo je to i očekivano. Crno-beli imaju željenu prednost, a domaćin nikako ne uspeva da dođe do prilike za udarac ka golu Aleksandra Jovanovića. 

37. minut - GOOOOOOOOOOL! Novi šok za crveno-bele... Mladost vodi sa 2:0! Velika gužva u kaznenom prostoru nakon prekida, lopta je posle rikošeta završila na nozi Ćirkovića koji je lako poslao u nebranjeni deo mreže!

35. minut - Preti Mladost preko Žarka Udovičića... Na velikim mukama je odbrana Crvene zvezde prilikom kontri gostiju iz Lučana, iskusni bek sada je poslao dobar centaršut, ali još bolja reakcija Ilića. 

Informer

 

32. minut - Još jedna dobra prilika za Partizan, ovoga puta je gađao Ksander Severina nakon dodavanje Bibarsa Natha, ali je na pravom mestu bio Radivojević i sprečio siguran gol Holanđanina. 

30. minut - Imali su crveno-beli tri šanse da poravnaju rezultat na "Marakani", ali matirati Sašu Stamenkovića deluje kao nemoguća misija... Iskusni golman prvo je odbranio pokušaj Kataija, potom Pume, a za kraj preko gola je gađao Ognjen Mimović. 

28. minut - Dobar centaršut Luke Ilića sa distance, Uroš Spajić je ponovo bio najviši u skoku, ali još jednom kapiten Zvezde gađa preko gola. 

27. minut - GOOOOOOOOOOOL! Partizan napokon koristi brojne prilike i duplira svoju prednost na stadionu "Dragan Džajić"! Talentovani ofanzivac Nemanja Trifunović matirao je Vukašina Jovanovića, strašan udarac sa ivice kaznenog prostora, bonus crno-belih koristi veliku grešku defanzivaca Jedinstva i pogađa malu mrežu - 0:2!

23. minut - Sada je Crvena zvezda krenula svim silama u napad, pod strahovitim pritiskom se nalazi odbrana Mladosti, ali za sada iskusni izabranici Dejana Joksimovića odolevaju. 

22. minut - Tražili su fudbaleri Partizana još jedan penal nakon što su u duelu bili Saidov i Severina, ipak, Nenad Minaković samo je odmahnuo rukom. 

19. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Šok na "Marakani", Mladost vodi golom Ibrahime Ndiaea! Pomoćni sudija signalizirao je ofsajd odmah nakon što je Ilić matiran, iz VAR sobe stigla je vest - sve je čisto, Lučanci vode u Beogradu - 0:1!

Informer

 

17. minut - Situacija iz koje je Mladost mogla da ugrozi gol Crvene zvezde, na sreću domaćina trapavo je reagovao Ibrahima Ndiae... Iskusni napadač prvo je poslao loš centaršut, a potom još gore gađao nakon što mu se lopta odbila na volej. 

16. minut - Novi opasan napad Partizana, još jednom je u centru pažnje bio Đorđe Jovanović, ali ga je prezimenjak među stativama Jedinstva ponovo zaustavio. Nema promene rezultata, a Stanojevića može da brine loša realizacija njegovog napadača... 

14. minut - Prete crveno-beli i nakon udarca iz ugla, lopta je išla na prvu stativu gde je bio kapiten Spajić, ali je iskusni štoper loše šutirao. 

13. minut - Dalekometna paljba Crvene zvezde, sada je gađao i Dalsio, morao je da reaguje Stamenković, imaće domaćin novi korner. 

12. minut - Mirno je na "Marakani", Lučanci se brane sa 10 fudbalera na svojoj polovini, dok crveno-beli pas igrom kruže oko kaznenog prostora. Nešto više prostora imao je Puma Rodrigez, gađao je ofanzivac Zvezde, ali pravo u Stamenkovića. 

11. minut - Dobar pokušaj Bibarsa Natha sa distance, tukao je vezista Partizana sa dvadesetak metara, a lopta odlazi tik preko prečke. Imali su Ubljani mnogo sreće budući da je Jovanović već bio savladan, ostaje 0:1. 

Informer

 

8. minut - Iako od starta meča vode, fudbaleri Partizana nastavljaju da pritiskaju poslednju liniju Jedinstva. Sada je u dobrom prodoru bio Trifunović, usledio je centaršut, ali je Jovanović ostao "kratak". 

4. minut - Sa malim zakašnjenjem počela je i utakmica na "Marakani", očekivano - Zvezda prva preti. Nakon centaršuta Mimovića crveno-beli su dobili korner, lopta je išla na Ilića, ali Joksimović uspešno interveniše. 

2. minut - GOOOOOOOOL! Ekspresno Partizan dolazi do vođstva protiv Jedinstva, Bibars Natho poslao je golmana na jednu, a loptu na drugu stranu - 0:1!

1. minut - PENAL! Tek što je meč na Ubu počeo crno-beli će imati šansu da iz kaznenog udarca matiraju Vukašina Jovanovića! Penal je Partizanu obezbedio bonus - Nemanja Trifunović, pošto ga je sa leđa oborio Radivojević. 

1. minut - Utakmice su počele!  PRE MEČEVA

19:46 - Pravdu na meču Crvene zvezde i Mladosti deli Milan Ilić iz Ćuprije, dok je za glavnog arbitra za utakmicu Jedinstvo-Partizan delegiran Novosađanin - Nenad Minaković. 

Informer

 

19:40 - Trener Jedinstva - Ivan Radovanović, morao je da menja neposredno pred početak utakmice. Naime, Bošković je doživeo povredu na zagrevanju te ga u prvih 11 menja Amirbek Saidov. 

19:31 - Očekivano, Partizan prema bukmejkerima ima ulogu velikog favorita na stadionu "Dragan Džajić" pošto je kvota na crno-bele oko 1,5. Sa druge strane, pobeda Jedinstva naplaćuje se 6,75. Slična je situacija i pred meč na "Marakani" budući da bi sve sem pobede Crvene zvezde bilo veliko iznenađenje. 

19:24 - Sa druge strane, strateg Crvene zvezde - Vladan Milojević, iskoristio je priliku da pohvali narednog rivala Mladost iz Lučana, ali i da najavi brzi povratak Mirka Ivanića u roster. 

- Mladost je iskusna ekipa, koja igra već dosta dugo zajedno. Prošle godine su bili vrlo dobro plasirani, učestvovali su u plej-ofu. Igrali su utakmice među prvih osam ekipa i pokazali su svoj kvalitet. Mladost iz Lučana je tim koji dosta dobro “drži” prostor i nezgodni su u tranziciji. Moramo da obratimo pažnju na sve segmente, baš iz tog razloga što su iskusna ekipa. Mogu brzo da nam naprave problem - rekao je Milojević. 

Informer

 

19:21 - Trener Partizana - Aleksandar Stanojević, u najavi utakmice istakao je da nije zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala tokom prva dva meča u novoj sezoni, posebno napadački. 

- Evidentno je da nismo napravili ni jedan korak napred. Nastavili smo u istom ritmu i kako stoje stvari nemamo ni pedalj napretka. Više me brine faza napada od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni i da se slabo krećemo u napadu. Imali smo malo ulazaka u protivnički šesnaesterac u pripremnim i zvaničnim utakmicama, osim protiv napretka Napretka kada smo bili dominantni, ali opet nismo bili opasni. Ovoj ekipi je neophodno osveženje u igračkom kadru koje smo targetirali od početka priprema. Adaptacija na moj rad takođe traje duže nego što je očekivano iako imam veliko iskustvo - rekao je Stanojević. 

19:16 - Kada govorimo i timu Crvene zvezde - iznenađenja nema. Vladan Milojević napravio je jednu promenu u odnosu na prvo kolo protiv Jedinstva, sada je u srcu odbrane pored Nasera Đige i Uroš Spajić, a na klupu se seli Nemanja Stojić. 

19:13 - Iznenađenje u sastavu Partizana! Aleksandar Stanojević na klupi je ostavio Mateusa Saldanju, a napad crno-belih danas predvodi povratnik u Humsku - Đorđe Jovanović. Tu je i debitant Mario Jurčević. 

PARTIZAN: Jovanović - Đurđević, Marković, Mijakić, Jurčević - Ariaga, Zahid - Trifunović, Natho, Severina - Jovanović. 

19:08 - Partizan je pre blamaže u Lublinu sa 1:0 savladao Napredak iz Kruševca u Humskoj. Strelac jedinog gola bio je Mateus Saldanja, a Brazilac je postigao i oba gola protiv Dinama. Dakle, već tri pogotka za njega u novoj sezoni.  

Informer

 

19.07 - Crvena zvezda je u prvom kolu bez problema savladala Jedinstvo iz Uba sa 4:0, a novopečeni superligaš danas ima novi težak izazov budući da će na stadionu "Dragan Džajić" dočekati Partizan. Dobra vest za Ubljane je da crno-beli stižu nakon debakla u kvalifikacijama za Ligu šampiona... Četu Aleksandra Stanojevića sa 6:2 porazio je kijevski Dinamo. 

19.05 - Dobro došli na lajv prenos mečeva drugog kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i lučanske Mladosti, odnosno Jedinstva iz Uba i Partizana. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!