28.07.2024.

23:25

Foto: AP/Photo

Sport

Gotovo je - Pavlović na "San Siru"! Srbin oblači dres evropskog giganta!

Nedeljama već uprava Milana vodi pregovore sa Red Bul Salcburgom oko budućnosti Strahinje Pavlovića. Srpski štoper nalazi se na radaru "rosonera" koji oko njega žele da grade poslednju liniju, ali austrijski velikan uporno je odbijao da ga proda. Ipak, snažni defanzivac rešen da se preseli na "San Siro" razgovarao je sa upravom kluba i ubedio ih da ga puste na sever Italije. 

Kako prenosi Fabricio Romano - Strahinja Pavlović večeras je dogovorio i lične uslove sa "rosonerima". Milan će na ime obeštećenja platiti 18.000.000 evra. Salcurgu će pripasti i 2.000.00 evra potencijalnih bonusa. 

Srpski štoper će sa Milanom potpisati petogodišnji ugovor vredan 1.700.000 evra po sezoni. Uz to, Pavlovićeva želja uspela je da spusti traženo obeštećenje Salcburga budući da su Austrijanci zahtevali okruglo 30.000.000 evropskih novčanica. Za štedljivu upravu "rosonera" to je bilo mnogo novca. 

Navodno, Milan će se sada okrenuti dovođenju Emersona Rojala iz Totenhema, a potom će sve snage usmeriti ka Lazaru Samardžiću. Vezista Udinezea uskoro bi trebao da krene Pavlovićevim stopama i zaduži crveno-crni dres.