29.07.2024.

23:48

Foto: Tanjgu/AP

Sport

Arsenalova "krađa" leta! Arteta dobio komandanta odbrane!

Prethodna sezona bila je bajkovita za sve fudbalere Bolonje budući da je klub sa stadiona "Renato Del'Ara" izborio mesto u Ligi šampiona za narednu godinu. Uprava nije uspela da na okupu zadrži sve krivce za istorijski uspeh, trener Tijago Mota otišao je u Juventus, a danas se Bolonja rastala i sa komandantom odbrane - Rikardom Kalafjorijem. 

Rođeni Rimljanin maksimalno je iskoristio šansu koju je dobio u Bolonji, a potom i na Evropskom prvenstvu. "Azuri" nisu oduševili, ali je Kalafjori ostavio izvanredan utisak i tako "posvađao" najveće evropske klubove. Nakon višenedeljne sage priča je dobila epilog - Rimljanin će karijeru nastaviti u Londonu, u dresu Arsenala. 

Engleski velikan pohvalio se na društvenim mrežama kapitalnim pojačanjem iz Italije. Arsenal će za novog štopera platiti 40.000.000 evra fiksno, dok bi još 5.000.0000 evra na račun Bolonje moglo da legne kroz bonuse. Kalafjori će na "Emiratima" provesti narednih pet sezona, a godišnje će inkasirati između 3.500.000 i 4.000.000 evra. 

"Uložili smo veliki timski napor kako bismo ostvarili ovaj transfer i želimo dobrodošlicu Rikardu u porodicu. Označili smo Rikarda kao deo strategije da potpišemo igrače koji odgovaraju našem profilu i koji će ojačati naš tim u borbi na najvišem nivou. Ima 22 godine, ali donosi kvalitet i iskustvo. Brzo će izrasti u igrača Arsenala", kazao je Eduardo, sportski direktor Arsenala. 

Iako ima svega 22 godine Kalafjori iza sebe ima bogato iskustvo. 2022. godine je napustio Rominu akademiju i zadužio opremu Bazela, a nakon samo jedne sezone usledio je poziv Bolonje. Na startu karijere ga je kao netalentovanog okarakterisao Žoze Murinjo zbog čega Kalafjori nije uspeo da ispuni dečački san i postane legenda Rima.