29.07.2024.

21:10

Foto: abaliga.com

Sport

Mega upalila motore! Milojevićev i Radonjićev sin nova pojačanja Marka Baraća

Trener Mege Marko Barać na prvom treningu imao je dvanaestoricu košarkaša i to: Bogoljuba Markovića, Filipa Jovića, Mihaila Petrovića, Andriju Jelavića, Aleksu Milenkovića, Mihaila Milutinovića, Timoteja Maloveca, Marka Vukčevića, Sergeja Macuru, Dušana Tanaskovića, Kostu Kondića i Stefana Miljenovića, koji se oporavlja od povrede kolena. 

U saopštenju se navodi da će se Džek Kajil i Urban Kroflič ekipi priključiti po završetku Evropskog prvenstva do 18 godine koje se igra u Finskoj.

"Trener Barać na raspolaganju ima isti stručni štab kao i prošle sezone, koji je pojačan sa još dva člana, a to su Petar Radonjić (dosadašnji trener kadetske selekcije) i Nikola Milojević koji će debitovati u ovoj ulozi", navode iz Mege.

"Igrači Mege se pripremaju u Beogradu, a sredinom avgusta planiran je niz trening utakmica. Nakon tih mečeva, igrače i stručni štab očekuje put u SAD gde će četvrtog i šestog septembra u Santa Kruzu, odigrati dve trening utakmice sa selekcijom razvojne NBA lige sačinjenom od najboljih igrača tog takmičenja", saopštila je Mega.

Nova sezona u ABA ligi počinje 20. septembra, a Mega će u prvom kolu gostovati ekipi Krke iz Novog Mesta.