30.07.2024.

08:54

Foto: printscrinee

Sport

UEFA se bruka! Borac plaća 15.000 evra zbog "Kosovo je srce Srbije", a Albanci zbog "ubij Srbina" 10.000

Fudbaleri Borca pobedili su albansku Egnatiju 1:0 (0:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč je produžen 14 minuta zbog kratkog prekida u 70. minutu. Navijači Borca pevali su "Kosovo je srce Srbije", pa su Albanci negodovali, tražili od sudije da prekine utakmicu...

Borac će upravo zbog pomenutog skandiranja morati da plati 15.000 evra. S druge strane, Albanci su već kažnjeni sa 10.000 evra zbog skandiranja "Ubij Srbina" u revanšu. Navijači domaćeg tima su od starta utakmice u Elbasanu uzvikivali uvredljive parole na račun Srba, uz povike "UČK". Stručni štab Borca je pozvao fudbalere da se povuku sa terena zbog sramnog skandiranja. Glavni arbitar je potom obavio razgovor s kapitenima, a meč je nakon toga nastavljen.

Takođe, banjalučki klub se oglasio saopštenje povodom revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a. Klub je naglasio da će biti zabranjen ulazak navijačima s obeležjima grčkog šampiona i njegovih prijateljskih klubova. Ova zabrana posebno se odnosi na navijače Partizana, "grobare". 

Revanš između Borca i PAOK-a odigraće se u sredu s početkom u 21 sat. U prvom susretu u Solunu, grčki tim je pobedio sa 3:2.