31.07.2024.

23:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ovo niko nije očekivao! Jirgen Klop okončao trenersku karijeru!

Kada je iskusni strateg najavio da se povlači na kraju minule sezone, mnogi su mislili da samo nakratko želi da predahne od fudbala. Klop je tada jasno naglasio da mu je ponestalo energije, a po njegovim najnovijim izjavama, izgleda da je zauvek zbogom.

- Od danas, to je to za mene kao trenera - izjavio je Klop na Međunarodnom kongresu trenera u Nemačkoju, prenosi ugledni portal "ESPN".

Tokom svoje ere u Dortmundu, iskusni stručnjak je osvojio dve Bundeslige, Kup, tri Superkupa i Telekom Kup Nemačke, a stigao je i do finala Lige šampiona 2013. godine, kada je njegov tim izgubio od Bajerna u uzbudljivom finalu.

Informer

 

Klop je prešao u Liverpul u septembru 2015. godine, gde je nastavio da gradi svoj legat. Pod njegovim vođstvom, premijerligaški klub je osvojio Ligu šampiona 2019. godine, a zatim i Premijer ligu 2020. godine, što je bio prvi put nakon 30 godina.

Sa ekipom je uzeo i trofej FA Kupa, dva Liga Kupa Engleske, FA Komjuniti šilda, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Stil igre koji je nametao igračima, poznat po agresivnom presingu i brzom prelazu iz odbrane u napad, postao je sinonim za moderni fudbal. 

Informer

 

Sigurno je da će Klop ostati upamćen kao jedna od najvažnijih figura u savremenom fudbalu. Njegov rad i postignuća biće trajna inspiracija za buduće generacije trenera i fudbalskih entuzijasta širom sveta.

Iako je nemački stručnjak poznat po ishitrenim odlukama, možda se i ovoga puta desi da pređe preko svoje reči. Do tada, Jirgena ćemo kao fudbalskog analitičara gledati preko televizijskih ekrana.