31.07.2024.

23:47

Foto: ATAIMAGES

Sport

Penali presudili Radničkom u Podgorici! Srpski predstavnik završio učešće u Evropi!

Propisno se Radnički iz Kragujevca namučio da dođe do pobede na svom terenu protiv Mornara iz Bara. Nakon žreba je delovalo da će četa Feđe Dudića lako do trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ali se crnogorski predstavnik pokazao kao ozbiljan rival. Stekli su "crveni đavoli" gol prednosti u Leskovcu pred revanš na podgoričkoj "DG Areni", a tamo - drama. 

Nažalost, u totalnom haosu bolje se snašao barski Mornar. Crnogorci su nakon penal serije eliminisali srpskog predstavnika iz daljeg takmičenja u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a samim tim zadali težak udarac našem nacionalnom koeficijentu - 2:1 (4:3 nakon penala). 

Mornar je već u prvom poluvremenu preko Ondong-Mbe uspeo da anulira prednost srpskog tima. Morao je Dudić da reaguje izmenama i na teren pošalje Evandra i Salija, ali ni to nije donelo rezultate. Francuski internacionalac je drugim golom na meču obezbedio Crnogorcima prednost i doveo Radnički na korak od eliminacije. 

Ipak, završnu reč na "DG Areni", makar do penala imao je biser srpskog fudbala - Milan Aleksić. Ponovo je 18-godišnjak morao da spašava svoj tim od poraza i uspeo je. U 98. minutu je Aleksić prvi put dobio malo više prostora, namestio se i matirao Popovića za 2:1 i produžetke. 

Informer

 

Mirovale su mreže tokom dodatnih 30 minuta, usledili su penali. Evandro je bio siguran, a Lijeskić uspeo da zaustavi pokušaj Đurišića. Ipak, to nije iskoristio Ristić, te je golom Cvetkovića Mornar ponovo poravnao rezultat na semaforu - 2:2. Na nesreću Kragujevčana golman Popović pročitao je udarac Simovića, potom je za Mornar pogodio Kiši i počelo je veliko slavlje u Podgorici. 

Do kraja penal serije svi izvođači bili su sigurni što je omogućilo Mornaru da se nađe u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija gde ih čeka PAKS ili AEK iz Larnake. Mađarski predstavnik slavio je u prvom meču sa 3:0.