01.08.2024.

17:51

Foto: FK Radnički KG

Sport

Obrukali smo i klub i grad i državu! Konatar podneo ostavku

Kragujevači su sinoć u Podgorici poraženi od Mornara 4:3 posle penala i tako eliminisani u 2. kolu Lige konferencija. Niko to nije očekivao, jer klub iz Bara ima ekipu koja bi u Srbiji možda mogla da igra u Prvoj ligi. 

Informer

Konatar je u saopštenju objasnio razlog ostavke, a jedan od njih je što se oseća odgovornim za brukanje države. 

"Posle jučerašnjeg poraza u Podgorici, osećam moralnu odgovornost da kao direktor prvi podnesem ostavku. Očekivali smo pobedu, baš kao što sada osećam da smo izneverili naše verne navijače i ljubitelje fudbala. Smatram da sam prvi od koga se očekuje da preuzme odgovornost za pretrpljeni poraz, koji doživljavam kao veliku bruku za klub, grad i državu", istakao je Konatar. 

On je trenutno na odmoru, pa će se za nekoliko dana i zvanično oprostiti iz kluba. 

Informer

"Nastala situacija je nešto što me, žargonski rečeno, „razjeda“ i upravo takvo osećanje je razlog čina, koji ću odmah po povratku sa odmora, odnosno, narednih nekoliko dana i praktično realizovati. Časno sam i sa velikim namerama ušao u upravnu strukturu ovog kluba, postigli smo mnogo, ali sam lično očekivao mnogo više", ističe Cicipas. 

Pre nego što ode, završiće rekonstrukciju stadiona, koja je trenutno u toku. 

"Sve sto sam obećao u vezi sa rekonstrukcijom našeg stadiona, završiću do kraja, u toku otkaznog roka od 30 dana. Ovo je vrsta moralne obaveze koju osećam u sebi, da preuzmem odgovornost i dam ostavku na funkciju direktora, ne ulazeći u to čija je najveća odgovornost za ovakav rezultat i poraz naše ekipe. Zahvaljujem svima na podršci koja nam je ukazana, a Radničkom, čiji navijač ostajem i dalje, želim mnogo uspeha na svim poljima u predstojećem periodu", naveo je Konatar u saopštenju.