02.08.2024.

09:51

Foto: photo credit: Atalanta BC

Sport

Italijani se otvorili! Vlahoviću novi ugovor, evo koliko će zarađivati

Pola leta napadač italijanskog kluba nije znao gde će nastaviti karijeru. Sa jedne strane mu je primamljiva bila opcija da ostane u Atalati, ali je želeo da dobije šansu u prvom timu. Sa druge strane, prethodne sezone se nametnuo golovima i za njegove usluge bilo je zainteresovano nekoliko klubova, od kojih je nakonkretniji bio PAOK.

Informer

Grci su želeli da ga kupe, ali su čelnici Atalante postavili visoku cenu, kako bi maltene odbili sve potencijalne kupce. Računaju na igrača i shodno tome ponudili su mu novi ugovor do leta 2028. godine plus godinu dana opciono. Prema rečima našeg izvora, zarađivaće 200.000 evra po sezoni.

- Sportski sektor u Atalanti vidi Vlahovića kao ogroman potencijal za budućnost i zbog toga nisu želeli da ga puste. Osnovni ugovor mu je 200.000 evra po godini, mada bi to moglo da naraste na mnogo više. Naravno, od njega zavisi. Za svakih pet odigranih utakmica za prvi tim dobiće određeni bonus koji nije mali - objasnio je izvor Informera. 

Očekivanja su da tokom sezone 2024/25 igrač odigra većinu utakmica u selekciji do 23 godine, a onda će jasnije biti u kojem pravcu će mu ići karijera.

- Prodaja sada nije bila opcija. Ukoliko Vlahović bude odličan naredne sezone, verovatno će biti priključen prvom timu. Nadaju se da će dati 15 ili više golova, što bi bio odličan učinak. Sa takvom statistikom, i ako ga ne budu hteli u prvom timu, mogu da ga prodaju negde u Seriju A, a to neće biti loše ni za klub ni za igrača - zaključio je naš izvor. 

Vlahović je prodat Partizanu u januaru 2023. godine za 500.000 evra. Prošao je sve mlađe kategorije crno-belih, ali nije stigao do prvog tima. Iz ove perspektive, utisak je da je klub iz Humske napravio grešku što ga nije čuvao još malo.