04.08.2024.

06:20

Foto: EPA Images

Sport

Na današnji dan: Partizan deklasirao Rijeku u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Prvi meč odigran je 28. jula na stadionu "JNA", kada su crno-beli trijumfovali rezultatom 3:1. Strelci su tada bili Saša Ilić i Mladen Krstajić, koji je dva puta zatresao mrežu rivala za solidnu prednost pred revanš meč.

Crno-beli su optimistično ušli u drugi duel sa hrvatskim klubom i odmah preuzeli terensku inicijativu. Već u sedmom minutu utakmice gol za gostujuću ekipu postigao je Mateja Kežman, što je dodatno motivisalo ekipu Miodraga Ješića. 

Klub iz Humske je nastavio u istom ritmu, ali su domaćini od primljenog gola dodatno pojačali intezitet igre. Imali su jednu priliku u 12. minutu, ali je gužva ispred Partizanovog gola, loptu poslala u drugom pravcu. To su iskoristili crno-beli koji su odlično sproveli napad, i nakon ševe, pred protivničkim golom precizan je bio Vladimir Ivić, koji je duplirao prednost gostiju - 2:0!

Informer

Partizan - RIjeka

Nakon poluvremena igra je nastavljena u nešto slabijem ritmu. Fudbaleri Rijeke nisu mogli da se snađu ni na jednom delu terena, pa kroz čitavo drugo poluvreme nisu stvorili nijednu šansu. Lopta je većinski deo bila u posedstvu Partizana koji je preuzeo terensku inicijativu i potpuno dominirao na terenu. Imali su izabranici Miodraga Ješića veoma dobru priliku za gol, kada je Ilijev poslao pas Igoru Duljaju, koji se nije baš najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu.

Nedugo zatim, u 82. minutu meča stvorila se gužva ispred gola Rijeke, to je iskusno iskoristio Mateja Kežman i glavom poslao loptu u okvir gola za 3:0 i trijumf na meču.

Informer

Partizan - RIjeka

Crno-beli su odlično igrali kroz kvalifikacije za Ligu šampiona te godine, ali nažalost nisu uspeli da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. U prvom kolu fudbaleri Partizana su u dvomeču savladali ekipu Flore 6:0, a zatim 4:1. U sledećem su bili bolji od Rijeke sa 3:1, pa 3:0, da bi ih u trećem kolu eliminiso moskovski Spartak sa 2:0, pa 3:1.