04.08.2024.

10:10

Foto: AP/Photo

Sport

Nedeljković ne krije oduševljenje: Ovo je ostvarenje sna!

Talentovani defanzivac je raskošnim talentom i odličnim partijama u dresu Crvene zvezde zaradio interesovanje mnogih ekipa, a kada je stigao poziv iz Birmingema, Kosta se spremao za odlazak na zimske pripreme na Kipar.

- Bilo je to dva dana pre početka priprema sa Crvenom zvezdom. Imali smo treninge svakim danom osim vikenda. U nedelju ujutru me je pozvao moj menadžer i sastali smo se moj brat, otac, on i ja. Aston Vila je jedan od najpoznatijih klubova na svetu i gledao sam ih mnogo puta dok sam bio mali. Porodica je bila jaako ponosna na mene što je takav klub pokazao interesovanje, zbog toga moram dati sve od sebe da iskoristim priliku. Premijer liga je za mene najbolja. To je najbolja liga na svetu i svi je gledaju. Dolazak u ovaj klub i nastupanje u takvom takmičenju je poput ostvarenja sna - rekao je Nedeljković u razgovoru za klupski sajt.

Informer

Otkriva da su ga novi saigrači dočekali širom raširenih ruku i da mu nije teško da se uklopi u svlačionicu Vile.

- Nisam uplašen jer znam da ću biti deo nove porodice. Stekao sam dobre prijatelje, a ovde sam samo tri nedelje. Znam da će mi vremenom biti sve lakše. Ljudi u klubu su me prihvatili kao da smo u Srbiji. Znam da će mi fudbal doneti mnogo toga dobrog ako mu posvetim godine mukotrpnog rada - otkrio je desni bek.

Početkom ove godine je ozvaničen Kostin prelazak iz Ljutice Bogdana u redove Aston Vile, a u julu je zadužio opremu i pridružio se treninzima. Ipak, kaže da je klub posećivao više puta u tom vremenskom razmaku.

- Za mene je ovo novi klub pun novih izazova. Potpisao sam ugovor u januaru, ali sam dolazio još tri puta od tada. Preselio sam se u julu, ali se ne osećam kao nov igrač. Već sam dobro upoznao upravu kluba i igrače. Svakog dana napredujem sa engleskim jezikom i uzimam časove. Imamo dobar tim i sjajnu atmosferu - ocenio je Nedeljković.

Informer

Zvezdini biseri - Nedeljković i Jovan Mijatović

Priznaje da mu je idol Kristijano Ronaldo i da po njemu pokušava da se oblikuje kao igrač. Istakao je i potencijalno poređenje sa Kajlom Vokerom.

- Moj idol je Kristijano Ronaldo zbog njegovog mentaliteta. Pokušavam da imam mentalitet kao on. Treniram svaki dan i verujem u sebe. Nisam najbolji, ali dajem 100 odsto sebe kako bih jednog dana bio najbolji. U Premijer ligi Kajl Voker važi za jednog od najboljih desnih bekova. Mnogo je jak i brzi. Ja sam nešto ofanzivniji pa bih se uporedio sa Teom Ernandezom - kazao je Kosta.