04.08.2024.

10:50

Foto: Reuters

Sport

Trener Anderlehta hvali Srbina: Jan Karlo je profesionalac, nikada mu ne biste dali 19 godina!

Fudbaleri Anderlehta savladali su Sint Trojden (1:0) na samom startu belgijskog prvenstva, a u narednom kolu (nedelja, 13.30), gostuju ekipi Antverpa na stadionu "Bosuil". Uoči meča svoje ambicije izneo je kormilar "ljubičastih", Brajan Rimer, koji je tu priliku iskoristio i da pohvali novajliju u klubu, srpskog fudbalera Jan Karla Simića (19).

Naš reprezentativac je debitovao na prethodnom duelu i sasvim korektno odigrao poslednjih pola sata, a Rimer je otvoreno najavio da ga očekujemo u startnoj postavi na predstojećem susretu.

- Ostavlja veoma dobar utisak. Mlad je i na početku profesionalne karijere. Veoma je posvećen i spreman. Nikada mu ne biste dali 19 godina, veoma je zreo za svoj uzrast. Veliki je profesionalac, izuzetno je ambiciozan i jedva čeka da zaigra. Zato će i igrati ove nedelje - poručio je Rimer.

- Veoma dobro radi na treningu i već je primetan veliki napredak. Nije igrao mnogo, ali odigrao je 30 minuta protiv Sint Trojdena i dan posle toga 60 minuta protiv Serena. Možemo da kažemo da je u konkurenciji i definitivno u mojim planovima za startnih 11 - zaključio je Rimer.