05.08.2024.

07:51

Foto: EPAImages

Sport

Važan dan za srpske klubove! Ovo su potencijalni rivali Zvezde, Partizana, TSC-a i Vojvodine

Zvezda će dobiti protivnika u plej-ofu za Ligu šampiona, žreb je zakazan za 12 časova. Šampion Srbije je povlašćen u žrebu i već sada zna potencijalnih pet protivnika. Svi bi najradije da izbegnu Galatasaraj, a pored ekipe iz Istanbula potencijalni protivnici su pobednici mečeva: Karabag - Ludogorec, Slovan Bratislava - APOEL, Bodo Glimt - Jagelonija i Sparta Prag - FCSB.

Informer

Partizan čeka čak dva žreba. Prvi od 13.00 u borbi za Ligu Evrope, ako crno-beli eliminišu Lugano kako bi došli u plej-of, gde će biti povlašćeni. Nadaju se da će izbeći Bešiktaš i pobednika duela Rapid Beč - Trabzon, dok su poželjniji protivnici pobednici mečeva: RFS - Santa Koloma, Nju Sejnts - Petrokub, Linkoln - Dinamo Minsk, Šamrok - Celje i Ki Klaskvik - Borac Banjaluka. 

Crno-beli će se naći i na žrebu od 14.00 za Ligu konferencije, u koju ide ako se ne plasira u LE. Tamo će biti nepovlašćen, kao i Vojvodina ako prođe Maribor. Potencijalni protivnik mogao bi da im bude: Čelsi, Kopenhagen – Banjik Ostrava, Gent – Silkeborg, Fiorentina, Betis, Istanbul Bašakšehir – Iberija Tbilisi, Kluž - Makabi Petah Tikva, Šerif - Olimpija Ljubljana, Legija Varšava – Brondbi, Hajdenhajm, Hapoel Ber Ševa – Mlada Boleslav, Jurgorden - Ilves, Lans, Omonija - Fehervar, Trabzon - Rapid (poraženi), Vitorija - Cirih, Astana  Korvinuk, AEK - Noa, Serkl Briž - Molde (poraženi).

Informer

TSC će imati težak posao u borbi za Ligu Evrope i to plej-ofu, što znači da u džepu ima sigurnu Ligu konferencije. Nije povlašćen u toj fazi, mogući rivali su  LASK, Ajaks - Panatinaikos, Braga - Servet, Makabi Tel Aviv – Panevežis, Molde – Serkl Briž, Viktorja Plzenj- Krivbas, Ludogorec -  Karabag (poraženi), Midtjiland - Ferencvaroš (poraženi), Malme – PAOK (poraženi), APOEL - Slovan Bratislava (poraženi), Anderleht