Autor: Jelena Nedeljković

05.08.2024.

11:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Ludilo, ovo se ne odbija! Arapi mame Srbina sa 12 miliona evra

Iskusni štoper trenutno je bez kluba, jer mu je istekao ugovor sa Majorkom i nije ga produžio. U bogatoj karijeri, već je igrao u četiri najjače lige u Evropi - Italiji, Španiji, Engleskoj i Nemačkoj. Jednostavno rečeno, ne mora da juri karijeru, ne mora nikom da se dokazuje i pošto već ima 31 godinu, potpuno je legitimno da mu ključni motiv u izboru nove sredine bude novac.

Informer

Prema rečima našeg izvora, ponuda iz Arabije je zvanična, ali klub ne želi da se eksponira dok transfer ne bude pri kraju.

- Reč je o klubu koji, kao i svi u Arabiji, ima mnogo novca. To je u klub u kojem do sada nije bilo Srba, Nastasić bi bio prvi. Ono što je važno jeste da igrač nema klub i za njega ne bi bilo potrebno plaćati obeštećenje. Samim tim, imali su prostora da mu ponude veću platu. Ukoliko se dogovore, potpisaće ugovor na dve plus jednu godinu i zarađivaće 4.000.000 evra po sezoni, odnosno 12.000.000 erva za tri sezone - objasnio je naš izvor.

Informer

Dvojica srpskih reprezentativaca već su u Saudijskoj Arabiji, a to su Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović, koji nastupaju za Al Hilal. Na putu da potpiše za Al Itihad je i golman Predrag Rajković, mada je došlo do malog zastoja u realizaciji posla, s tim da bi to trebalo da bude rešeno. Nastasić bi tako uvećao srpsku koloniju na Bliskom istoku.

On je ponikao u Partizanu, gde je prošao sve mlađe kategorije. Dočekao je da igra za prvi tim, pre nego što je prodat u Fiorentinu. Put ga je dalje vodio u Mančester siti, Šalke i Majorku. Ugovor sa klubom sa Baleara ostekao mu je u julu i od tada je slobodan u izboru nove sredine.