05.08.2024.

14:23

Foto: EPA Images

Sport

Žreb za Ligu konferencija: Crno-beli na Dance ili Belgijance, Voša može sa Fincima ili Šveđanima!

Poznato je već da crno-beli danas na žrebu u Nionu nisu imali sreće, jer su u plej-ofu za Ligu Evrope izvukli turski Bešiktaš! Međutim, prethodno će izabranici Aleksandra Stanojevića morati u 3. kolu kvalifikacija da preskoče Lugano, protiv kojeg igraju 8. avgusta u Beogradu (20.00), a sedam dana kasnije revanš u gostima.

Ukoliko do toga ne dođe i srpski viceprvak bude neuspešan protiv Švajcaraca, boriće se za plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Na skraćenoj listi mogućih rivala "parnog valjka" bili su španski Betis, kao i pobednici duela Silkeborg (Danska) - Gent (Belgija), Makabi Petah Tikva (Izrael) – Kluž (Rumunija) i Noa (Jermenija) – AEK (Grčka).

Izvlačenje kuglica za plej-of takođe je odrađeno danas u sedištu evropske kuće fudbala, a klub iz Humske imao je status nepovlašćenog tima. Žrebom je odlučeno da "parni valjak" ide na boljeg iz dvomeča danskog Silkeborga i belgijskog Genta!

Informer

Fudbaleri Partizana

S druge strane, fudbalere Vojvodine, nakon neuspeha u dvomeču sa Ajaksom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, takođe očekuje borba za plasman u grupnu fazu Ligu konferencija.

"Lalama" će prvo u 3. kolu protivnik biti Maribor, a ukoliko uspešno preskoče tu prepreku, onda ih čeka i plej-of. Tu su Novosađanima potencijalni protivnici bili engleski Čelsi, kao i bolji iz duela Iberija (Gruzija) - Bašakšehir (Turska), Mlada Boleslav (Češka) - Hapoel Ber Ševa (Izrael), Tampere (Finska) - Đurgarden (Švedska) i Molde (Norveška) - Serkl Briž (Belgija).

Informer

Fudbaleri Vojvodine

I nije žreb bio loš za ekipu Božidara Bandovića, jer ako prođu Slovence, očekuje ih u plej-ofu okršaj sa pobednikom iz duela finskog Tamperea i Đurgardena iz Švedske!

Prve utakmice biće odigrane 22. avgusta, a revanši su predviđeni za 29. avgust.