06.08.2024.

21:11

Foto: profimedia

Sport

Skandal u Ligi šampiona! Sudije uhapšene zbog krađe znakova!

Pomenuti arbitri su večeras trebali da budu deo VAR tima na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinamo Kijeva i Rendžersa u Lublinu, ali tu dužnost neće obavljati jer su završili u policiji.

Naime, Frankovski i Musial uhapšeni su i to zbog krađe saobraćajnih znakova! Kako su poljski mediji objavili, a potvrđeno im je u policiji, dvojica sudija su privedena jer su tokom noći uhvaćeni kako kradu znakove pored puta. Takođe, otkriveno je da su poljski arbitri bili pod dejstvom alkohola. Musial je imao oko 1,8 promila alkohola u krvi, dok je Frankovski imao 1,7.

"Oko 1.40 posle ponoći primili smo dojavu da trojica muškaraca nose saobraćajne znakove na ulici. Policajci su došli na licu mesta, a svi su uhapšeni sa preko 1.5 promila alkohola u krvi. Odvedeni su u centar za trežnjenje. Identntitet trećeg muškarca nije poznat", saopštila je poljska policija.

Njih dvojica su tokom ponoć privedeni u policijsku stanicu na trežnjenje, a UEFA je morala da reaguje i za meč Dinama i Rendžersa angažuje nove VAR sudije Tomaša Kvijatovskog i Pavea Maleca.