08.08.2024.

12:06

Foto: Starsportphoto©

Sport

Još jedan Srbin ide u Premijer ligu! Piksijev "orao" se seli u London!

Zimus je postalo jasno da za Filipa Kostića u taboru Juventusa - mesta nema. Srpski reprezentativac ispao je iz planova bivšeg trenera Masimilijana Alegrija, a ni promena na klupi "stare dame" nije uticala na njegov status. Novi šef - Tijago Mota, ne računa na iskusnog beka zbog čega je izvesno da će on ovog leta promeniti sredinu. 

Pre mesec dana Napoli i Atletiko Madrid bili su vodeći u trci za potpis Filipa Kostića, ali se situacija od tada značajno promenila. Kako navodi "Tutosport", u ovom momentu najveće šanse da angažuje srpskog fudbalera ima Kristal Palas. Klub iz Londona je, navodno, već preduzeo prve korake, a agenti momka rođenog u Kragujevcu otvorili su poslednju rundu pregovora sa premierligašem. 

U trku za Kostićev potpis poslednjih dana se uključio i Fenerbahče, ali mediji u Italiji prenose da je mogućnost transfera u Isntabul u ovom momentu mala. Situaciju još uvek prati Atletiko Madrid, kao i Napoli. 

Informer

 

Italijani javljaju da će Juventus za Kostićevu slobodu prihvatiti i nešto manje obeštećenje od očekivanog. U prvi mah se činilo da bi Srbin mogao novog poslodavca da košta oko 13.000.000 evra, ali će se "stara dama" zadovoljiti i svotom manjom od 10.000.000 evra. 

"Tutosport" dodaje da se u Torinu nadaju obeštećenju od 8.000.000 evra što je za klubove u današnje vreme prava sitnica.