10.08.2024.

10:15

Foto: OKS

Sport

Ko je Hrvatica koja je pomogla Srbiji da dođe do medalje? Došla zbog ljubavi i donela nam radost!

Debitatnkinja na Igrama u Parizu učinila je naciju ponosnom, ali bilo joj je teško i pustila je suzu jer se nadala zlatu.

Perišićeva je tugovala i istakla da joj je najžalije što je "izneverila svog trenera", na šta je odmah reagovala Petra Butala Kovačić, rekavši da je ponosna na nju.

Informer

Mnogi gledaoci su primetili ženu koja je tokom mečeva davala smernice i savete našoj Aleksandri, koja je pred milionskim auditorijumom jasno svima dala do znanja koliko joj Petra znači.

Informer

Većina ne zna ko je zapravo Butala Kovačić, ali red je da šira javnost sazna ko je među najzaslužnijima za uspeh Srpkinje.

Reč je o nekadašnjoj tekvondistkinji iz Hrvatske koja se preselila u Beograd zbog ljubavi i udala se za našeg tekvondistu Predraga Kovačića. Njen suprug je osnivač tekvondo kluba "Azija", čiji je Aleksandra Perišić dugogodišnji član.

Informer

Petra je u bogatoj karijeri donosila medalje Hrvatskoj, a sada je pomogla našoj Aleksandri sa kojom radi minulih nekoliko godina da dođe do medalje na Olimpijskim igrama.  

Butala Kovačić je uvek isticala da nikada nije imala problema u Srbiji jer dolazi iz Hrvatske, a kaže da su upravo sportisti iz njene zemlje česti gosti u našoj zemlji i da imaju najbolji mogući prijem.

- Šala uvek ima, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i takmičarima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, a ja sam sa njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo. Uvek na turnirima jedni druge bodrimo. Smatram da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je izuzetno drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima - ispričala je Butalo Kovačić.

Informer

Ona je otkrila da i naša Aleksandra sjajno sarađuje sa tamošnjim borkinjama.

- Aleksandra je u izuzetno dobrim odnosima sa velikim delom hrvatske reprezentacije, te devojke spavaju kod nje i ona kada ode u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža - rekla je trenerka naše srebrne olimpijke.