12.08.2024.

14:00

Foto: juventus.com

Sport

Ovo baš izgleda brutalno! "Adidas" izbacio retro fudbalske dresove za novu sezonu

Završene su Olimpijske igre u Parizu, a samim tim sve je spremno za početak fudbalske sezone širom Evrope. Shodno tome, po tradiciji, klubovi su počeli da predstavljaju i nove dresove.

I još jednom je "Adidas" izdominirao. Pre svega, vratio je stari logo, čuvenu detelinu sa tri lista, ovog puta u susret svom 75. rođendanu.

Retro-dizajn buduće opreme Real Madrida, minhenskog Bajerna, Mančester junajteda i Juventusa oduševio je mnogobrojne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu, bez obzira na klupsku pripadnost.

Ipak, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, reklo bi se da je ubedljivo najviše simpatija stekla "stara dama" i to za treću garnituru. Jedan od manekena bio je i naš Dušan Vlahović, golgeter crno-belih.

Ovog puta, italijanski velikan odlučio se za teget varijantu sa zlatnim detaljima, koji neodoljivo podseća na dres reprezentacije Francuske. Kako su iz Torina objasnili, ime kluba piše na poleđini polo kragne, a zlatna silueta zebre na grudima menja aktuelni grb i podseća na '80-te godine prošlog veka.

Nemačka kompanija je sve pomenute retro dresove napravila od najsavremenijih materijala za održavanje protoka vazduha, koje čini da materijal ostane svež, a telo suvo. Cilj im je da igračima svetske klase omoguće lagan dres, samopouzdanje da igraju pod pritiskom, pa zato ima ravan i ležeran izgled, sa ravnom kragnom i manžetnama.