12.08.2024.

15:30

Foto: ATA Images

Sport

Evo ga Lalat, ponovo u Superligi! Ovo mu je 16. klub u karijeri!

Nije dugo Nenadu Lalatoviću (46) trebalo da se vrati svom poslu. Poslednji put, prošle sezone vodio je subotički Spartak, sa kojim se rastao 7. aprila, a sada je na novom zadatku i to u srcu Šumadije.

Nekadašnji defanzivac danas je zvanično imenovan za šefa stručnog štaba Mladosti iz Lučana. Na kormilu će zameniti Dejana Joksimovića (49), koji je ekipu vodio u prva četiri kola domaćeg prvenstva i ostvario skor od po jedne pobede i remija, uz dva poraza.

Popularni Lalat oko podneva je postigao konačan dogovor sa sportskim direktorom Nenadom Milovanovićem, koji je prvobitno imao ideju da angažuje bivšeg selektora Srbije, Radovana Ćurčića. Međutim, on je ostao da radi u Javoru, pa je izbor pao na temperamentnog stručnjaka, kojem će ovo biti čak 16. klub u karijeri, odnosno 12. u našem šampionatu.

Bivši štoper Crvene zvezde, Šahtjora iz Donjceka i Volfsburga je, pored matičnog kluba sa "Marakane" u sezoni 2014/15, sedeo još i na klupi Srema, novosadskog Proletera, Voždovca, Napretka, Borca iz Čačka, Vojvodine (dva puta), Čukaričkog, niškog Radničkog (dva puta), saudijskog Al Batina, Radničkog iz Kragujevca, banjalučkog Borca, Mladosti GAT, ukrajinske Zorje i Spartaka.

Lalatović će već večeras odraditi prvi trening sa ekipom, a njegov debi predviđen je za vikend, kada će Mladost gotovati Novom Pazaru.