13.08.2024.

06:20

Foto: Informer

Sport

Na današnji dan: Fudbaleri Partizana remizirali sa Fenerbahčeom! (VIDEO)

Oslabljeni klub iz Humske dočekao je vicešampiona Turske i četvrtfinalistu elitnog evropskog takmičenja iz prošle sezone. Iako veliki autsajderi, uspeli su da ekspresno povedu sa 2:0, ali je iskusniji tim Fenerbahčea postepeno uspostavio ravnotežu i početkom drugog poluvremena stigao do izjednačenja. Na tribinama je, prema zvaničnim podacima, bilo prisutno više od 22 hiljade gledalaca.

Posle lagane terenske inicijative gostujućeg tima, prvu stoprocentnu šansu na utakmici imao je Partizan! Lamin Dijara iz sredine je odložio loptu na desni bok, Ivan Stevanović je maestralno centrirao na drugu stativu, gde je Paunović bio brži od Gokana Gonula i udarcem glavom, uz pomoć desne stative, matirao Demirela!

Informer

 

Bogunović i Dijara su prišli ka golu Fenera, Senegalac je posle duplog pasa izbio sam pred Demirela, pokušao je da prebaci istrčalog golmana, ali je ovaj uspeo da odbije loptu. Bogunović je sjajno ispratio akciju saigrača i kolenom smestio odbitak u nebranjenu mrežu - 2:0.

U nadoknadi prvog poluvremena protivnički tim je uspeo da smanji razliku zahvaljujući golu Aleksa iz jedanaesterca. A svega par minuta kasnije, Guiza postiže drugi gol i izjednačava rezultat.

Iako je do kraja igre imalo dobrih 40 minuta, rezultat je ostao nepromenjen. Obe ekipe imale su po par šansi za vođstvo, ali golmani su odrađivali posao. 

PARTIZAN: Božović - Stevanović, Đorđević, Sikimić, Obradović - Petrović (od 72. minuta Maletić), Knežević - Lazić (od 88. Čadikovski), Bogunović (od 78. Marinković) - Paunović, Dijara.

FENERBAHČE: Demirel - Gonul, Lugano, Edu, Roberto Karlos - Kazim Kazim (od 55. minuta Jilmaz), Aleks, Sahin, Boral (od 84. Maldonado) - Šenturk (od 62. Emre) - Guiza.