13.08.2024.

09:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Auuu! Na pomolu najveći transfer u istoriji fudbala, plata milijarda!

Jedna od najbogatijih država na planeti je sa željom da se što više otvori ka svetu mnogo uložila u fudbal, o čemu svedoče mnogobrojni transferi i preplaćivanje igrača značajno više od njihove tržišne vrednosti.

Prema informacijama iz Brazila, jedan klub iz Saudijske Arabije ponudio je asu Real Madrida Vinisijusu Žunioru platu od milijardu evra, koja je više od 10 puta veća od one koju ima u kraljevskom klubu.

Informer

To nije sve! Obećavaju mu da će iz ugovora izaći do 2029. godine i da će se u Evropu vratiti pre tridesete godine! Takođe, reprezentativca Brazila bi u Saudijskoj Arabiji posle penzije čekao posao po izboru, ali bi istovremeno morao da bude ambasador Svetskog prvenstva 2034. koje se održava u ovoj zemlji na Bliskom istoku.

Informer

Ipak, izgleda da ćemo morati da se strpimo da bi videli najveći transfer u istoriji fudbala, jer kako javlja renomirana španska "Marka", ponudu je odbio Real Madrid, kojem je ponuđena "sića" za jednu od najvećih zvezda tima.

Naime, u pitanju je suma od oko 100 miliona evra, ali to španskom gigantu nije dovoljno da pusti sjajnog ofanzivca.

Ko zna, možda se Saudijci otvore još više, ali mala je šansa da će se najtrofejniji klub na svetu odreći miljenika trenera Karla Anćelotija.