13.08.2024.

18:35

Foto: EPA Images

Sport

Brzo pukla ljubav! Perišić napustio Hajduk posle osam meseci

Perišić i klub sa "Poljuda" su skoro dve godine vodili pregovore, a kada su konačno dogovorili saradnju očekivalo se da će levo krilo na kraju karijeru i završiti u hrvatskom klubu. Ipak, posle samo osam meseci ljubav je pukla. 

Prethodnih dana je bilo burno u Splitu, pošto je trener Hajduka Đenaro Gatuzo izbacio Perišića iz tima. Iskusni fudbaler je brzo vraćen u tim, ali je danas posle sastanak u klubu odlučeno da on ipak napusti "Poljud". 

To je potvrdio i sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić.

"Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i porodicu, koji su nezasluženo doživeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan verovatno ostaje do kraja leta. Nažalost, u poslednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica, koje su rezultirale sporazumnim dogovorom, te su obe strane u mirnom tonu zaključile kako se saradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo doneti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora", saopštio je Kalinić.

Perišić je u Hajduk stigao ovog januara posle dve sezone provedene u Totenhemu. On za Splićane odigrao 12 utakmica i postigao jedan gol. Iskusni fudbaler je prethodno tokom karijere nosio dresove Bajern Minhena, Intera, Volfsburga, Borusije Dortmund i Briža.